Ekonomi Online eğitimde  ‘Vitamin’ sunuyor

Online eğitimde  ‘Vitamin’ sunuyor

28.01.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Türk Telekom, iştirak şirketi Sebit’le online eğitimde yapay zeka destekli sistemleri öğrencilerle buluşturuyor. Sebit’in geçtiğimiz eğitim öğretim yılında eğitim hayatına ilk adımlarını atan öğrenciler için hizmete sunduğu yapay zekâ destekli Vitamin İlkokul ürününün; interaktif etkinlikleri, 3D animasyonları ve etkileşimli yapısıyla tatillerde de kalıcı öğrenmeyi desteklediği ifade edildi.

Online eğitimde  ‘Vitamin’ sunuyor

EKONOMİ SERVİSİ  - Şirketten yapılan açıklamada, “Öğrencilerin sağlam ve güçlü bir temel inşa etmelerini sağlamak üzere yoğun Ar-Ge çalışmaları sonucunda eğitim uzmanları tarafından tasarlanan ve geçtiğimiz yıl kullanılmaya başlanan Vitamin İlkokul, soyut durumları somutlaştıran örnekler ve analojiler sayesinde ilkokul öğrencilerindeki muhtemel kavram yanılgılarının önüne geçiyor; çok sayıda etkinlik ve alıştırma imkânı sunarak öğrencilerin yıl içinde öğrendiklerini tatil dönemlerinde de pekiştirmelerini sağlıyor” denildi. 

Haberin Devamı

5E Öğrenme Modeli

Yapay zekâ destekli Vitamin İlkokul’da 2D ve 3D animasyonlardan oluşan konu anlatımları, sınıf etkinlikleri, çalışma soruları dokümanları, özetler, interaktif etkinlikler, testler ve alıştırmalardan oluşan dijital içerikler öğrencilere sunuluyor. ‘5E Öğrenme Modeli’ olarak giriş (engage), keşfetme (explore), anlatım/açıklama (explain), uygulama/derinleştirme (elaborate), değerlendirme (evaluate) adımlarını içeren sistem, öğrencilerin becerilerini farklı yaşam durumlarında da kullanabilmelerini hedefliyor.

Vitamin İlkokul ile ayrıca, ‘yüksek görsel ve işitsel kaliteye sahip özgün içerikleri’ sayesinde öğretmenlere de derslerini zenginleştirme fırsatı sunulduğu belirtildi.