Ekonomi OSİAD başkanı Hakan Karaca: Antalya OSB hızlı büyüyor

OSİAD başkanı Hakan Karaca: Antalya OSB hızlı büyüyor

04.10.2013 - 11:25 | Son Güncellenme:

Organize Sanayici ve İşadamları Derneği (OSİAD), 31 Ağustos 1998'de 7 üye üye ile Organize Sanayi Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği(OSAYAD) olarak kuruldu.

OSİAD başkanı Hakan Karaca: Antalya OSB hızlı büyüyor

Yatırımcıları aynı çatı altında toplayıp, sinerji oluşturmayı ve profesyonel sanayicilik ortamı oluşturmayı amaçlayan OSİAD, bugüne kadar pek çok sosyal sorumluluk çalışmalarına da imza attı. OSİAD Başkanı Hakan Karaca, hem dernek çalışmalarını, hem de Antalya ekonomisini şu cümlelerle değerlendirdi:

Haberin Devamı


"Sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde, OSB'de faal olmayan fabrikaları değerlendirmek üzere bir proje başlattık. Van Depremi mağdurlarına yardım kampanyası başlattık. OSB'de bulunan tüm firmalara ulaşıp bir katalog hazırladık. Her yıl aramızdaki başarılı sanayicileri bir törenle ödüllendiriyoruz. Yönetim Kurulu Başkanı Rahmetli Güngör Pekşen'den sonra 2010 yılında görevi devralarak, çalışmalara devam ediyoruz.


OSB hızla büyüyor


Antalya Organize Sanayi Bölgesi giderek büyüyor. Geçen yıl 1,5 milyar dolar olan üretimden satış rekoru bu yıl 2,3 milyar dolara, geçen yıl 350 milyon dolar olan ihracatı ise 480 milyon dolara çıktı. Hızla büyüyen bölgemizde yok yok. Ahşaptan gıdaya, mermerden demir çeliğe, boyadan cama kadar farklı firmalar var. Turizm ve tarımdan dolayı 'Sanayicilik' kavramının Antalya'da yeni sayılmasına rağmen Antalya OSB; özellikle son 5 yılda üretim, istihdam ve ihracat konusunda önemli gelişme gösterdi. Önümüzdeki 5 yılda ise istihdam, ihracat, hatta fabrika sayısının 2 misli artacağı kanaatindeyim.

Haberin Devamı


Ekonomiye yön verecek


Antalya ekonomisinin dörtte üçünü tarım ve turizm oluşturuyor. Arazi küçük olunca endüstriyel yatırım yapılamıyor. Çok parçalı ve rizikolu işler. Marka yaratan firmaların sadece Antalya'da değil uluslararası piyasada da varlıklarını sürdürecek firmalar haline geleceğine inanıyorum. Antalya OSB'de faal olarak yer alan 144 firmamız ile güç birliği yaparak Antalya sanayisini daha da ileriye taşıyacağımıza inanıyoruz. Önümüzdeki süreç içinde Antalya sanayisi, Antalya ekonomisine yön veren güçlü sektörlerden olacaktır.