Ekonomi Oteller doldu cirolar arttı

Oteller doldu cirolar arttı

22.08.2019 - 08:14 | Son Güncellenme:

Akfen Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), yılın ilk 6 ayında turizm sektöründeki yükselişin desteğiyle, Türkiye, Rusya ve KKTC’deki 20 otel ile 1 ofis binasından elde ettiği toplam gelirini yüzde 19 artışla 49.1 milyon TL’ye ulaştırdı.

Oteller doldu cirolar arttı

6 aylık dönemde şirketin Türkiye’de faaliyet gösteren 15 otelinin ortalama doluluk oranı yüzde 66’ya çıktı. Otel doluluk oranlarındaki bu artış beraberinde oda fiyatlarını da arttırdı. Otellerin ortalama oda fiyatı ilk 6 ayda geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 30’luk artışla KDV hariç 210 TL (33 euro) olurken, bu otellerden elde edilen gelir ise yüzde 42 arttı.

Haberin Devamı

Doluluk oranı yüzde 63

Akfen GYO’nun Rusya’da faaliyet gösteren İbis Otel Yaroslavl, İbis Ofis ve Otel Samara, İbis Otel Kaliningrad ve İbis Otel Moskova gayrimenkullerinde ortalama doluluk oranı yüzde 56.1 olurken, Türkiye ve Rusya’daki tüm otellerin toplam ortalama doluluk oranı da yüzde 63.4 olarak gerçekleşti.

Akfen GYO Genel Müdürü Sertaç Karaağaoğlu, Türkiye’nin son yıllarda turizmde devam ettirdiği başarısının Akfen GYO’nun turizm ağırlıklı portföyüne olumlu olarak yansıdığını kaydetti.