Ekonomi Oyuna geldi!

Oyuna geldi!

27.06.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Dünyanın en oyuncu odaklı şirketi olmayı hedefleyen Riot Games, 10 milyon TL’lik yatırımla League of Legends sunucusunu Türkiye’ye getirdi.

Oyuna geldi

Şirketten yapılan açıklamada, “Türkiye’nin dört bir köşesindeki League of Legends oyuncularına çok daha keyifli ve kaliteli bir oyun deneyimi sağlayacak olan yeni sunucu, yaklaşık 10 Milyon TL’lik yatırımla hayata geçti. League of Legends Türkiye Sunucusunun devreye girmesiyle Türkiye’deki League of Legends oyuncularının mevcut bağlantı hızlarına bağlı olarak yaşadıkları gecikme sürelerinin (ping) daha da azalması hedefleniyor” denildi.

Haberin Devamı

Riot Games Türkiye Ülke Müdürü Bora Koçyiğit, yapılan bu yatırımın Türkiye’de milyonlarca oyuncu için 5 yıldır değer üretmeye devam eden ve kendi sektöründe dev bir ekosistemin şekillenmesine yol açan şirketin, Türkiye’ye yatırım yapma konusundaki kararlılığına işaret ettiğini söyledi.

Riot Games Türkiye olarak sunucunun Türkiye’ye getirilmesi yönünde büyük çaba harcadıklarını ifade eden Koçyiğit, “Birçok yabancı şirketin Türkiye’deki yatırımlarını gözden geçirdiği bir dönemde yaptığımız bu yatırım, Türkiye’ye ve Türkiye’deki oyuncularımıza olan inancımızın ve verdiğimiz değerin göstergesidir” dedi.

Dev ekosistem

Bu yıl Türkiye’deki 5. yılını dolduran Riot Games Türkiye’nin önemli başarılara imza attığını söyleyen Koçyiğit, uluslararası bir oyun yayıncısı olan Riot Games’in Türkiye’de yarattığı doğrudan istihdamın yanı sıra, fırsatlarla dolu dev bir ekosistemin gelişimine de katkıda bulunduğuna dikkat çekti.