Ekonomi Para transferlerine sıkı takip! ‘Kira’ ve ‘diğer’ seçenekleri incelemede

Para transferlerine sıkı takip! ‘Kira’ ve ‘diğer’ seçenekleri incelemede 

06.03.2024 - 10:32 | Son Güncellenme:

Bazı kişiler para transferlerinde EFT masrafı ödememek için 'kira' seçeneğini işaretliyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı bu duruma el attı. Transfer sırasında ‘kira’ ve ‘diğer’ olarak işaretlenen hesapları incelemeye aldı. İşte detaylar...

Kira, bireysel, konut, yatırım ve diğer... Para gönderiminde birçok seçenek sunuluyor. Ama bu seçenekler kimi zaman doğru yerde kullanılmıyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı para transferlerini mercek altına aldı. 'Kira' ve 'diğer' seçeneği yapanları incelemeye almaya başladı. 

Haberin Devamı

EFT üzerinden para transferi yaparken kişiler bazen kuralları hiçe sayıyor. Transfer masrafı ödememek için kira seçeneğini seçiyor. Eğer ödemeyi böyle yapıyorsanız ev sahibi olmadığınızı ispatlamak zorunda kalabilirsiniz. 

‘İNCELEME RİSKİ OLUYOR’ 

Bir kişiden dönem dönem para geliyorsa ve EFT seçeneğinde ‘kira’ seçiliyorsa Maliye Bakanlığı tarafında bir kira geliri elde etme durumu söz konusu oluyor ve incelemeye alınma riski oluyor. 

‘KİRACI TRANSFERİ GİZLEMEK İSTİYOR’ 

Bunun tam tersini yapanlar da var. Kiracılar ‘diğer’ seçeneğini tıklayarak her ay düzenli bir şekilde yaptığı ödemeyi gizlemek istiyor. Düzenli bir para girişi var ve 'diğer' seçeneği yazıyor. Bunun kira olma ihtimali yüksek denilerek bu kişiler de inceleme altına alınmaya başladı. 

Haberin Devamı

PARA TRANSFERİNDE EN ÖNEMLİ HUSUS 

Para transferi sırasında yapılması gereken bir diğer husus ise açıklama bölümünün doldurulmasıdır. Bir harf veya nokta konularak gönderilebiliyor. Daha sonradan kişi borcunu iade etmediğinde ‘ben sana borç verdim bu parayı iade et’ dediği durumda soluk mahkemelerde alınıyor.