Ekonomi PENDİK’TEKİ ESKİ TARLAYA ‘STATÜ’LÜ PROJE YAPACAK

PENDİK’TEKİ ESKİ TARLAYA ‘STATÜ’LÜ PROJE YAPACAK

14.04.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Konut İnşaat, Mostar Yapı ve Evra Group İş Ortaklığı, Pendik’te uzun yıllar tarla olarak kullanılan arsada yeni bir projeye başlıyor. ‘Statü Park’ adındaki proje adı gibi bölgeye yeni bir statü kazandırmayı hedefliyor

PENDİK’TEKİ ESKİ TARLAYA ‘STATÜ’LÜ PROJE YAPACAK


Konut İnşaat, Mostar Yapı ve Evra Group İş Ortaklığı, son dönemde yapılan yatırımlarla öne çıkan Pendik’te yeni bir projeye başladı. Pendik’in merkezinde inşa edilen ve ‘Statü Park’ adı verilen projenin bölgedeki dönüşümün bir göstergesi olduğunu ifade eden Mostar Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Yakup Göç, projenin mimarisine büyük önem verdiklerini söyledi.
Çevredeki yapılaşmalara da öncülük yaparak Pendik’in yeni yüzüne katkı sağlayacak bir proje inşa ettiklerinin altını çizen Yakup Göç, “İstanbul’daki konut projeleri artık kentsel dönüşüm kapsamında gelişecek. Yeni konut projelerinde şehrin içine dönüş tekrar başlayacak. Bu nedenle Statü Park projemizi Pendik’in merkezinde konumlandırdık” dedi.

100 yıldır aynı kişide
Yakup Göç, uzun yıllar tarla olarak kullanılan arsada hayata geçirdikleri Statü Park projesini kat karşılığı yaptıklarını belirterek, “Arsa 100 yıldır aynı kişi üzerinde ve uzun yıllar tarla olarak kullanılmış. 12 bin metrekarelik arsada terklerle birlikte 8 bin 500 metrekare inşaat alanımız kaldı. Burada da 1.75 emsalle proje yapıyoruz” diye konuştu. Projenin inşaatı için 40 milyon lira yatırım yapacaklarını vurgulayan Göç, “Projeyi en kaliteli şekilde yapacağız. Dairelerde beyaz eşyalar, klima ve parmak iziyle giriş olacak. İçmimarlarla çalışıyoruz ve her yeri en iyi şekilde tasarlayacağız” diye konuştu.

218 daire satışta
8 bin 529 metrekarelik alan üzerinde projelendirilen Statü Park, 2 blokta 218 daireden oluşuyor. Büyüklükleri 51 ile 214 metrekare arasında değişen dairelerin yer aldığı projede 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 daire tipleri yer alıyor. Projenin büyük kısmı peyzaj alanlarına ayrılıyor. Fiyatların 173 bin liradan başladığı Statü Park’ta firma bünyesinde yüzde 25’i peşin, kalanı 24 aya kadar vade veya yüzde 50’si peşin 36 aya kadar sıfır faizli ödeme imkânı sunuluyor. Ayrıca anlaşmalı banka aracılığıyla da 60 aya yüzde 0,87, 120 aya ise yüzde 1,05 faiz oranıyla kredi kullanılabiliyor. Statü Park’ta teslimler ise 2014’ün Nisan’ın da yapılacak.

Haberin Devamı

Isı ve ses yalıtımlı duvarlarla çevrili

Yakup Göç, projenin mümkün olduğu kadar tasarruflu üretebilmesi amacıyla tasarlandığını belirterek, bunun için projeyi ‘ekolojik duvar’larla çevirdiklerini söyledi. Statü Park’ta artı ve eksi 70 dereceden etkilenmeyen izolasyon özelliğiyle yüksek oranda ısı ve ses yalıtımı sağladıklarını ifade eden Göç, “Binaların dış cephesine ve daireler arasındaki bölümlere bu cepheyi koyacağız. Bu sayede yüksek yalıtım sağlayacağız. Ayrıca bina ortak giderleri ve çevre aydınlatma giderlerinin güneş enerji sistemleriyle desteklendiği projede tasarruflu ve çevreci bir yaşam alanı oluşturuluyor” dedi.
Göç, projenin Pendik Marina’nın yanı başında yer aldığını ve 8’inci kattan itibaren kesintisiz Marmara Denizi ve adalar manzarası sunduğunu belirterek, projeyle ilgili şu bilgileri verdi:
“Proje farklı mimarisinin yanı sıra donatılarıyla da dikkat çekiyor. Projede şelale, yürüyüş parkurları ve özel güvenlik bulunurken, ayrıca kapalı yüzme havuzu, fitness ve aerobik salonu, spor merkezi, sauna, Türk hamamı, buhar odası, kafeterya, basketbol sahası, tenis kortu ve çocuk oyun alanları
yer alıyor.”

Haberin Devamı

Hangi daire kaç lira?
TİPİ BAŞLANGIÇ FİYAT
1+1 173.000
2+1 356.500
3+1 424.000

‘BAHÇELİ KONUTLARA YATIRIM YAPAN DAHA ÇOK KAZANACAK’

Üç bine yakın bahçeli ev inşa eden Dekar DK Yönetim Kurulu Başkanı Salih Kuzu, orta gelirliye yönelik inşa ettiği bahçeli evlere yatırım yapanların daha çok kazanacağını söyledi

Gayrimenkul sektöründe ‘bahçeli ev’ konseptinin yaratıcısı olan ve bu konseptte 3 bine yakın ev inşa eden Dekar DK Yönetim Kurulu Başkanı Salih Kuzu, Bahçeşehir’de hayata geçirdikleri Asmalı Evler projesinin büyük ilgi gördüğünü söyledi. Birçok kişinin bahçeli ev özlemi çektiğinin altını çizen Kuzu, “İlk defa 150 metrekarenin altında bahçeli ev konsepti geliştirdik. Asmalı Evler projemizde 134 metrekarelik evler yapıyoruz ve bunlar çok fazla ilgi görüyor” dedi.
Salih Kuzu, projeye gösterilen bu ilginin satışlara da yansıdığını belirterek, 170 bahçeli evden oluşan projenin toplamının yüzde 50’sinin satıldığını açıkladı. Kuzu, projedeki satışların yüzde 30’unu da referansla gerçekleştirdiklerinin altını çizdi. Toplam 3 etaptan oluşan projede ilk iki etabı satışa sunduklarını vurgulayan Kuzu, projenin birinci etabının kasım ayında, ikinci etabının 2013 Haziran’da ve üçüncü etabının ise 2013 Eylül’de teslim edileceğini dile getirdi.
Bahçeli evlere çok fazla inandıklarını ve gelecek 10 yılda bu tarz konutların çok daha fazla değerleneceğini dile getiren Kuzu, “Bahçeli evler daha çok prim yapıyor ve yapacak. 10 yıllık projeksiyonda bahçeli evlere yatırım yapanlar daha çok kazanacak” diye konuştu. Aynı şartlarda ve aynı dönemde alınan bahçeli evlerin apartman dairesine göre en az yüzde 10 primli olduğuna da dikkat çeken Salih Kuzu, bu oranın giderek artacağını söyledi.

55 dönüme 170 bahçeli ev
Dekar DK tarafından Bahçeşehir’e inşa edilen 170 konutluk Asmalı Evler’de 134-180 metrekare arasındaki brüt alanlı dokuz farklı ev tipi bulunuyor. Asmalı Evler’de fiyatlar 353 bin ile 613 bin lira arasında değişiyor. Projede ilk fiyattan daire alanlar yüzde 19 kazanç elde etti. Projenin dikkat çeken bir diğer özelliği ise her evin 40 metrekare ile 300 metrekare arasında değişen bahçelere sahip olması.

Haberin Devamı

Bahçeşehir’e yeni bir proje daha
Salih Kuzu, Bahçeşehir’de daha önce Ayışığı projesini yaptıklarını, Asmalı Evler’in de 2. projeleri olduğunu belirterek, aynı bölgede bu yıl bir projeye daha başlayacaklarını açıkladı. Yeni projede 22 bin metrekarelik arsada 120 civarında bahçeli ev olacağını belirten Kuzu, “Bu projemizde metrekareleri daha da küçülteceğiz. 80-100 metrekarelik bahçeli evler yapacağız ve bunları da 250 bin liranın altındaki fiyatlardan satmayı hedefliyoruz. Daire fiyatına ev satacağız” açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı

Çengelköy’de satışa çıkıyor
Salih Kuzu, bahçeli ev konseptini gerçekleştirecekleri bir diğer bölgenin ise Çengelköy olduğunu belirterek, “15 dönüm arsada benzer bir proje yapacağız. Ama Çengelköy’de arsa fiyatları yüksek olduğu için satış fiyatlarımız da bölgenin seviyesinde olacak” dedi.
İlk etabında 46, toplamında ise 120 ev olması planlanan projenin ruhsatını almak üzere olduklarını dile getiren Dekar DK Yönetim Kurulu Başkanı Salih Kuzu, “1 ay içinde inşaat ve satışa başlamayı planlıyoruz. Çengelköy, bizim konseptimize uygun. Boğaz hattında olduğu için yüksek yapılaşmaya izin yok. Bu nedenle bölgede başka projeler de planlıyoruz” diye ekledi.

Haberin Devamı

Oturuma hazır projede %1.04 faizle ev alma fırsatı

Avrupa Konutları, ‘Florya’nın yeni yaşam merkezi’ konseptiyle inşa ettiği Avrupa Konakları Florya projesinde teslimatlar nisan ayı sonunda başlıyor. Konut sahiplerinin kişisel tercihlerine uygun olarak tasarlanan projede fiyat 1.7 milyon TL’den başlıyor.
Avrupa Konutları’nın Florya’da inşa ettiği Avrupa Konakları toplamda 80 konuttan oluşuyor. Dairelerin müşterilerin kişisel renk ve malzeme seçimlerine uygun olarak hazırlandığı projede, farklı boyutlarda tasarlanan 4+1’lerin dışında 5+2 daire tipleri yer alıyor.
Florya Atatürk Ormanı’nın hemen yanında hayata geçirilen proje, sekiz bloktan oluşuyor. Bahçe katı ve dubleks dairelere yer verilen projede, 215 ile 405 metrekare büyüklükte daireler yer alıyor. Projede kapsamında yeni bir kampanyaya da yer veriliyor. Buna göre, projeden konut sahibi olmak isteyenler, 60 aya kadar yüzde 1.04, 120 aya kadar yüzde 1.07 faiz oranıyla kredi kullanabiliyor.

Florya’nın mimarisine uygun
Florya’nın karakteristik az katlı mimari yapısına sadık kalarak inşa edilen projede bloklar sadece bir ağaç boyu kadar tasarlandı.
Sahil yolu, metrobüs, deniz yolu, demiryolu ve Atatürk Havalimanı’na yakın konumuyla da dikkat çeken projenin sosyal tesislerinde kapalı yüzme havuzu, fitness salonu, sauna, Türk hamamı ve aerobik salonu bulunuyor. Projede ayrıca kapalı otopark, 24 saat özel güvenlik gibi hizmetler de veriliyor.

TOKİ 6 ilde peşinatsız 240 ay vadeli ev satıyor

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ön şartsız, kurasız, başvuru önceliğine göre, konut seçme ve alma olanağıyla stoktaki konutlarını peşinatsız 240 ay vadeli olarak satışa çıkarıyor. Açıklamaya göre, Kırıkkale, Tokat, Konya, Kayseri, Gümüşhane ve Afyon illerinde satışa sunulacak konutların başvurusu 16 Nisan’dan itibaren yapılabilecek.
Yüzde 10 peşin ya da peşinatsız, 240 ay vade ile kira öder gibi taksitlerle sunulan konutlardan 57’si Kırıkkale’de, 12’si Konya’da, 84’ü Kayseri’de, 7’si Gümüşhane’de, 22’si Afyon ve 15’i Tokat’ta yer alıyor. İşlemlerin Ziraat Bankası’nın tüm şubeleri tarafından yapılabileceği satışlar, açık satış yöntemiyle gerçekleştirilecek. Başvuruların 29 Haziran’a kadar bankanın şubelerine yapılması gerekiyor.

İstanbul’un taşı toprağı altınmış

TC. Merkez Bankası, Ocak 2012 ve öncesi iki yıllık dönemi kapsayan Konut Fiyat Endeksi Raporu’nu açıkladı. Raporu değerlendiren İstanbul Gayrimenkul Değerleme Ortağı Ahmet Büyükduman, “İnşaat maliyetleri çıkarıldığında konut fiyatlarına arsa payının katkısının İstanbul’da metrekarede 1.000 lira, Ankara’da 400 lira, İzmir’de ise 600 lira civarında olduğu görülüyor. Bu sonuç ‘İstanbul’un taşı toprağı altın’ sözünü bir kez daha haklı çıkarıyor” dedi.

İstanbul açık ara önde
İstanbul’da konut ve arsa değerlerinin yükselişe devam ettiğini ve İstanbul’a yatırım yapan kişilerin mutlaka kazançlı çıkacağını belirten Büyükduman, 2011’de tüm Türkiye bazında konut fiyatlarının yüzde 11.47 oranında artış gösterirken, İstanbul’da bu oranın yüzde 13,5 olarak gerçekleştiğini anlatarak, “İstanbul’daki konutlar nominal olarak Türkiye ortalamasına göre yaklaşık 2 puan daha fazla getiri sağladı. TÜFE’den arındırılmış reel getiriye göre ise yüzde 2,61 prim yaptı. Son iki yıllık veriler İstanbul’da konut fiyatlarının istikrarlı bir reel getiri sağladığını teyit ediyor” diye konuştu.
Konuşmasında, konutların ortalama metrekare birim fiyatlarına da değinen Ahmet Büyükduman, İstanbul’un Ankara ve İzmir’e kıyasla açık ara önde olduğunu belirtti. Ankara’da konutların ortalama metrekare birim fiyatlarını 980 lira, İzmir’de ise 1.170 lira olarak belirten Büyükduman, İstanbul’da bu rakamın 1.603 liraya ulaştığına dikkat çekti.


PENDİK’TEKİ ESKİ TARLAYA ‘STATÜ’LÜ PROJE YAPACAK