Ekonomi Petrol arama seferberliği

Petrol arama seferberliği

24.05.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, “Hakkari Çukurca’da, sıfır noktasına çok yakın bir yerde petrol sondajı başlattık. İnşallah iyi bir netice alır, ülkemize müjde veririz” dedi.

Petrol arama seferberliği

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, “Hakkari Çukurca’da sıfır noktasına yok yakın bir yerde petrol sondajımızı başlattık. 4 bin 450 metrelik bu sondajımızdan inşallah iyi bir netice alır, hem bölge halkına, hem de ülkemize müjde veririz. Çalışmalarımızı Hakkari-Şırnak hattında yoğunlaştıracağız” dedi. Albayrak, Çukurca’da sınıra 3.5 kilometre mesafede kurulan Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı petrol arama sahasında incelemelerde bulundu.

Haberin Devamı

Yıllardır konuşuluyor

Yıllardır konuşulan bir bölgede, Çukurca’da ilk derin sondajı gerçekleştirdiklerini anlatan Albayrak, bölgenin, potansiyeli ve yeraltı kaynakları itibariyle hem petrol aramaları, hem de madencilik noktasında uzun zamandır konuşulan bir yer olduğunun altını çizdi.

Petrol arama seferberliği

Bakan Albayrak, 4.450 metrelik derin petrol sondajını başlattı.

Albayrak, aktif enerji siyasetleri çerçevesinde, sadece derin deniz sondajcılık faaliyetleri değil, aynı zamanda kara aramacılığı noktasında da daha aktif siyaset yürüteceklerini yoğunlukla ifade ettiklerini anımsattı. Bu sürecin bir adımı olarak Irak sınırına 3.5 kilometre uzaklıktaki bölgede çalışma başlattıklarını belirten Albayrak, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

Uçakla veri topluyoruz

“Çok potansiyeli olan bir sahamız. Burada yerli mühendislerimiz ve bölge halkıyla kuyumuzun ilk kazma işlemini başlattık. Süreç, bu kuyuyla, bitmeyecek. Yeni dönem başlıyor. Şemdinli’den Cizre’ye kadar, kuzeyde Van’dan Siirt’e kadar alan içinde çok yoğun uçakla gravite veri toplama işlemine başladık. Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilen adım. Gravite verileri toplayacağız ve kara sismik detaylı çalışmaları yoğunlaştırarak uzun yıllardır halkımızın konuştuğu sınır bölgemizdeki yer altında ne var, bu adımlarla inşallah Türkiye’nin gelecek yıllarına her alanda olduğu gibi enerji, yeraltı kaynakları, madencilik alanında da sağlam adım atacağız.”

Petrol arama seferberliği

Hakkari Çukurca’daki petrol sondaj kuyusu sınıra 3.5 kilometre mesafede bulunuyor.