Ekonomi Petrol fiyatları coronavirüs nedeniyle düşmeye devam ediyor

Petrol fiyatları coronavirüs nedeniyle düşmeye devam ediyor

27.01.2020 - 16:17 | Son Güncellenme:

Petrol fiyatlarındaki düşüş, dünyanın en büyük petrol tedarikçişi Çin’de yayılmaya devam eden coronavirüs nedeniyle sürüyor.

Petrol fiyatları coronavirüs nedeniyle düşmeye devam ediyor

Çin’in Vuhan şehrinde ortaya çıkan coronavirüse bağlı olarak ölenlerin sayısı 81’e ulaşırken, vaka sayısı da yaklaşık 3 bin kişiye çıktı.

Haberin Devamı

Suudi Arabistan Enerji Bakanı Prens Abdülaziz bin Selman Al Suud petrol piyasasını sakinleştirmeye çalışsa da virüsün küresel petrol talebini “fazlasıyla kısıtlı” olacak şekilde etkilediği belirtildi.

PETROL FİYATLARI NE KADAR?

Virüsün dünyanın en büyük ikinci petrol tedarikçisi ABD’de de tespit edilmesinin ardından Hazine getirileri düştü.

Gelişmeler etkisiyle Türkiye'de akaryakıt fiyatlarını belirmede ölçüt olarak kullanılan Brent ham petrolü, yüzde 2.57 düşüşle 59.13 dolardan, ABD hafif petrolü yüzde 2.55 düşüşle 52.81 dolardan işlem görüyor.

OPEC, ÇİN'DEKİ VİRÜS SALGININA NASIL YANIT VERİLECEĞİNİ TARTIŞIYOR

Öte yandan OPEC yetkililerinin verdikleri bilgiye göre üye ülkeler, Çin'de  ortaya çıkan ve şu ana kadar 81 kişinin ölümüne yol açan virüs salgınına verilecek yanıtı tartışıyorlar.

Haberin Devamı

Yetkililer, global petrol talebinde yönelik endişe yaratan virüs  salgını sonrası petrol fiyatlarının gerilemesi OPEC ve Rusya'nın  bu salgının etkilerine yanıt olarak üretim kısıntısının uzatılması,  derinleştirilmesi seçeneklerini gündeme almalarına yol açtığını  vurguluyorlar. Ancak OPEC yetkilileri, üye ülkelerin olağanüstü bir toplantı yapma planları olmadığını da belirtiyorlar.