Ekonomi Piyasada hareketli bir gün yaşandı

Piyasada hareketli bir gün yaşandı

18.12.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Dolar/TL, dün yükselişini sürdürerek yeni bir zirve gördü. Bu haftaya 13.80 TL civarında başlayan dolar dün 17.14 ile tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Dolar daha sonra Merkez Bankası'nın müdahalesi sonrası 16.50 TL'nin altına çekildi. Merkez Bankası, döviz kurlarındaki yükseliş nedeniyle, piyasaya bu ay içindeki 5. doğrudan satış müdahalesini yaptı.

Piyasada hareketli bir gün yaşandı

Bankadan yapılan açıklamada, döviz kurlarında görülen sağlıksız fiyat oluşumları nedeniyle piyasaya satım yönünde doğrudan müdahale edildiği bildirildi. Merkez Bankası dünkü satışıyla, 1 Aralık, 3 Aralık, 10 Aralık ve 13 Aralık’taki müdahalelerin ardından, döviz kurlarına bu ay içindeki 5. müdahalesini yapmış oldu.

Haberin Devamı

Öte yandan Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksindeki sert kayıpların etkisiyle dün iki kere devre kesici uygulandı. İkinci devre kesici sonrası işlemlerin yeniden başlamasıyla düşüş bir ara yüzde 9'a ulaştı. BIST 100 dün günü yüzde 8.56 düşüşle 2.084 puanla tamamladı

İş dünyasından çağrı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, dün sosyal medyadan şu mesajı paylaştı:

"Piyasalarda yaşanan çalkantı ve döviz kurlarının geldiği seviye bir çok firmamızı endişelendiriyor ve olumsuz etkiliyor. Piyasaların ivedilikle istikrara kavuşmasını sağlayacak acil önlemler alınmasını ve öngörülebilirliğin temin edilmesini bekliyoruz."

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Başkanı Erdal Bahçıvan ise, sosyal medyadan, "Dün faiz indirimine giden Merkez Bankası’nın, bugün elindeki kıymetli döviz kaynaklarını piyasaya sürmesini şaşkınlıkla izliyoruz" mesajını paylaştı.

Yazarlar