Ekonomi Profesyonel takıldı yeni hedef yurtdışı

Profesyonel takıldı yeni hedef yurtdışı

21.11.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Arçelik Türkiye Genel Müdürü Dinçer, kafe, restoran ve oteller için kahve makinesi Telve Pro’yu çıkardıklarını belirterek, “Kahvenin yüzde 40’ı evin dışında tüketiliyor. İhraç da edeceğiz” dedi

Profesyonel takıldı yeni hedef yurtdışı

Arçelik, Türk kahvesi makinesi Telve’yi yeni bir aşamaya taşıdı. Tüketimin yoğun olduğu kafe, restoran, otel ve ofisler için profesyonel versiyonu geliştirilen Türk kahvesi makinesi Telve Pro’yu piyasaya sürdü. Telve Pro, 2.5 dakikada 9 fincan kahveyi sade, orta, şekerli olmak üzere 3 farklı şekilde pişirebiliyor.

Haberin Devamı

Arçelik Türkiye Genel Müdürü Can Dinçer, ürünü bir buçuk yıllık Ar-Ge çalışması, pazar araştırması ve tüketicilerle birebir görüşmelerin sonucunda geliştirdiklerini söyledi.

26 patent aldık

Kültürümüzün çok önemli bir değeri olan Türk kahvesinin geleceği için önemli yatırımlar gerçekleştirdiklerini ve 26 patent aldıklarını dile getiren Dinçer, “2004 yılında piyasaya çıkardığımız Türkiye’nin ilk Türk kahvesi makinesi Telve ile büyük bir başarıya imza atarak sektöre damga vurduk. Şimdi de Telve yolculuğumuzu bir adım daha ileriye taşıyarak, otel, restoran, kafe, ofis gibi işletmeler için geliştirdiğimiz profesyonel Türk kahvesi makinesi ile sektörün önemli bir ihtiyacını karşılayacağımıza inanıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Telve Pro’nun geliştirilmesi aşamasında 32 restoran ve kafe ile görüşülerek ürünle ilgili geri bildirimleri alındığını da anlatan Dinçer, aynı zamanda 500 kişiyle gerçekleştirilen tüketici eğilimleri araştırması yapıldığını da dile getirdi.Dinçer, araştırmayla ilgili şu bilgileri verdi:

“İnsanımız için Türk kahvesi sadece bir kahve değil, gelenek, kültür, paylaşılan sohbet demek. Yaptığımız araştırmaya göre tüketicilerin yüzde 60’ı her gün kahve içiyor. Yüzde 40’ının ev dışında haftada bir veya iki defa Türk kahvesi içtiğini gördük. Yüzde 60’lık kesim dışarıda yediği yemek sonrası Türk kahvesi içmeyi tercih ediyor. Tüketiciler, en çok kahvenin sıcak ve siparişin doğru biçimde servis edilmesini önemsiyor. Kahvenin köpüklü olması, herkese aynı anda ikram edilmesi ve pişirilme şekli de kahve deneyimini mükemmelleştiriyor. Pazara önemli bir ivme kazandıracak bu ürünümüzle artık işletmeler, müşterilerinin Türk kahvesi ile ilgili beklentilerini en iyi standartlarda karşılayabilecekler.”

Geniş coğrafyada...

Can Dinçer, önümüzdeki süreçte ihracat yapacaklarını da belirterek, böylece geniş bir coğrafyada yeni ürünün profesyonel kahve makinesi olarak yer alacağını da aktardı.

9 fincan pişiriyor

Telve Pro’nun özellikleri şöyle sıralanıyor:

Tek seferde 9 fincana kadar kahve pişirebilme kapasitesi.

Haberin Devamı

İndüksiyon teknolojisi ile 3 boyutlu pişirme yaparak, kömür ateşinde pişirilen kahve lezzetini yakalıyor.

Kolay temizleme imkanı sunuyor.

Tek bir gözde 3 fincan kahve yapabilen cezveler ile 3 göz için aynı anda 9 fincana kadar kahve pişiriyor.

CooksensePro teknolojisi ile kahveler her fincanda aynı köpük kalitesinde ve lezzette hazırlanıyor.

Dayanıklı ve uzun ömürlü kullanım sunan makinenin üst kısmındaki özel ısıtıcı plaka sayesinde kahve fincanları kurutulabiliyor ve sıcak tutuluyor.

Telve Pro’da damacana ya da şebekeden otomatik olarak su çekebilme özelliği bulunuyor.

Ürünün fiyatı ise 4,499 liraya karşılık geliyor.