Ekonomi Puanlar, miller havada uçuşuyor

Puanlar, miller havada uçuşuyor

31.01.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Havada bol zaman geçirenleri portföyüne çekmek için büyük yarış içine giren bankalar, çıkardıkları yeni nesil kartlarla müşterilerine birbirinden ilgi çekici tekliflerde bulunuyor

Puanlar, miller havada uçuşuyor

Müşterilerinin değişen taleplerine göre ürün ve hizmet çıkarma yarışında olan bankalar hava yolculuğu ve seyahatle ilgili olanları kendine çekmek için sahip oldukları kartlara her gün yeni bir özellik ekliyor.

Haberin Devamı

Özel ve kamu bankalarının en çok mesai harcadığı uçuş kartları; müşterilerine konforlu, kolay seyahat etmeleri için yurtiçi ve yurtdışı alışverişlerden kazanılan mil puanlardan lounge salonlarından yararlanmaktan vale hizmetine, araç kiralamadan kuru temizlemeye, check up indiriminden otel rezervasyonuna kadar sayısız hizmetlerden yararlanma imkanı sağlıyor. Bankaların havacılık sektörüyle birlikte büyük bir iş hacmi yarattığı bu alanda, kartların müşterinin ihtiyaç duyduğu hizmet neredeyse yok gibi.

Yurtdışı alışverişe 5 kat Parafpara

- Halkbank’ın seyahat kartı programının adı, Parafly.

- Parafly kart sahipleri Atatürk Havalimanı ve Esenboğa Havalimanı’nda yer alan loungelardan ücretsiz yararlanıyor. Yurtdışı seyahat sigortası da alınabilen kartla, yurtdışı alışverişlerinde 5 kat Parafpara kazanılıyor.

Haberin Devamı

- Paraflytravel.com’dan uçak bileti, otel rezervasyonu, araç kiralama ve tur hizmetleri gibi birçok hizmet veriliyor. Bu hizmetlerin Setur Parafly Seyahat Hattı aracılığıyla alınması durumunda ParafPara’lar katlı olarak kullanılıyor.

Puanlar, miller havada uçuşuyor
- Seyahat Hattı’ndan ve internet sitesinden hizmet alırken ParafPara’nın yetmediği durumda, Avans ParafPara seçeneğinden yararlanılabiliyor.

- Parafly kart sahipleri “Paraf Günüm” olarak belirledikleri ayın bir gününde özel avantajlardan faydalanıyor.

- Paraf Üstü uygulamasıyla Paraf üyesi marketlerde indirim imkanı sunan kart, tek seferde yapılan 150 TL’lik alışverişe de İspark’tan ücretsiz hak veriyor.

- Fatura ödeme talimatı, sonradan taksit, taksitli-taksitsiz nakit avans, borç taksitlendirme avantajlarıyla müşterilerinin ihtiyaçlarına yönelik çözümler sunuyor.

1.5 kat fazla puan, yüzde 5 indirim

- VakıfBank MilPlus, yurtiçi ve yurtdışı uçak bileti alırken ile otel/tur rezervasyonlarında Worldpuanları 1.5 kat fazla veriyor. Müşteri istediği havayoluyla, dilediği yere ek ücret ödemeden seyahat ediyor.

Puanlar, miller havada uçuşuyor
- Worldpuan istenilen hizmeti almaya yeterli değilse Avans Puan kullanarak işlem gerçekleştiriliyor.

- Yurtdışında tek seferde yapılan her 100 dolar ve üzeri harcamada yüzde 5 indirim var.

Haberin Devamı

- MilPlus Kart’la Worldpuanlar kullanılmadan bilet ve rezervasyonlara taksit yapma imkanı var.

- Kart sahipleri, Sabiha Gökçen Havaalanı ile Esenboğa Havaalanı iç ve dış hatlarda lounge salonlarını kullanabiliyor.

- Seyahat sırasında yaşayabilecek sağlık sorunlarına karşı VakıfBank MilPlus kullanıma açık. Yurtdışında 30.000 euro’ya kadarki sağlık harcaması VakıfBank MilPlus kapsamında.

- Ankara Garı’ndaki Rail&Miles CIP Lounge Salonu’ndan ücretsiz yararlanılıyor.

Puanlar, miller havada uçuşuyor
Uçak rötarlarında ekstra mil veriyor

Garanti’nin yeni uçuş kartı Shop&Fly, müşterinin 1 TL harcamasına en az 1 mil kazandırıyor.

- Müşteriler dilediği havayolu şirketinden bilet alma hakkına sahip.

- Havalimanı vergisini milleriyle ödeme imkânı sağlanıyor.

- Kartta biriktirilen her 100 mil 1 TL değerinde olacak şekilde kullanabiliyor.

- Tüm seyahatler boyunca indirimli lounge kullanımı, vale, shuttle hizmetleri, yurt içi seyahat sigortası, rötarlı uçuşlarda ekstra mil özelliği gibi ayrıcalıklara da sahip olunuyor.

Haberin Devamı

- Kart sahipleri, Garanti müşterisi olmanın tüm ayrıcalıklarından yararlanarak alışverişlerinde 500 binden fazla noktada taksit yapabiliyor.

- Garanti Cep ve BonusFlaş’ı kullanabiliyor.

Puanlar, miller havada uçuşuyor
Upgrade imkanı sunuyor puan ‘sektörlere’ bağlı...

- Garanti Bankası’nın mil programı için THY ile birlikte hazırladığı kartı Miles&Smiles kredi kartı sektörlere göre değişen oranlarda mil kazandırıyor.

- MasterCard’ın geniş kullanım ağı ile her yerde mil, Miles&Smiles American Express ile yüzde 15, Miles&Smiles Platinum ve Privé American Express ile yüzde 25 daha fazla mil veriyor.

- THY üzerinden satın alınan uçak biletleri için 1 TL harcamaya 1 mil kazandırıyor ve istenirse ödemeler 6 taksite yayılabiliyor.

- Son dakikada bile Miles&Smiles Yolcu Programı ile millerle bilet alabiliyor.

- Avans Mil ile ödül bilet alınarak uçulabiliyor.

- Millerle ödül bilet ve refakatçi bilet alınarak, uçuş sınıfı upgrade ediliyor.

- Miller, uçuşların yanı sıra alışverişlerde de kullanılabiliyor.

- Havalimanlarında lounge, indirimle vale ve park hizmeti sağlanıyor.

Haberin Devamı

Puanlar, miller havada uçuşuyor
Sezon farkı ve kontenjan yok

- Akbank’ın Wings kartıyla yurtiçinde ve yurtdışında yapılan alışverişlerden mil puan kazanılırken Axess üye işyerlerinden yapılan alışverişlerden chip-para da biriktiriliyor.

- Biriktirilen chip-para’lar otomatik olarak Mil Puan’a çevriliyor. Böylece daha çok Mil Puan kazanılıyor.

- Her ay biriken chip-paralar otomatik olarak Mil Puan’a dönüşüyor.

- Wings ile Avans Mil Puan kullanma olanağı sağlanıyor.

- Harcama-lar TL, USD ve Euro olarak ekstreye yansıtılıyor.

- Wings’le biriktirilen Mil Puan’ları 444 25 25 Akbank Telefon Şubesini arayarak uçak bileti almak, otel konaklaması, tur, gemi turu ve seyahat sigortası almak için kullanılabiliyor.

- Akbank’ın Wings Mil Programında kontenjan sınırı, sezon farkı ve havayolu kısıtlaması yok. Mil Puanlarla istediğiniz havayoluyla, istediğiniz yere, kontenjan kısıtlaması olmadan bedava bilet alabilirsiniz.

Puanlar, miller havada uçuşuyor
Alan vergisini kart karşılıyor

- Yapı Kredi adios kart sahipleri yaptıkları alışverişlerinde kazandıkları puanlar ile seyahat harcamalarını ücretsiz gerçekleştirebiliyorlar.

- Biriken puanlar ile yurtiçi ve yurtdışı uçak bileti alımı; otel konaklaması, tur ve cruise rezervasyonu yapılabiliyor ve araç kiralama hizmeti alınabiliyorlar.

- Banka müşterileri, ayrıca alan vergisi ödenmemesi, yüzde 25 daha düşük puan karşılığında refakatçi bileti düzenlemesi gibi ayrıcalıklardan yararlanabiliyor.

- Puan bakiyesi yeterli olmayan müşteriler, adios’un sunduğu Avanspuan özelliğinden yararlanarak, seyahat harcamalarını beklemeden gerçekleştirebiliyor.

- Yapı Kredi müşterileri bankanın Türk Hava Yolları’yla yaptığı anlaşma kapsamında THY’nin kurumsal müşterilerine yönelik sadakat programı Turkish Airlines Corporate Club’a üye firmalar, “Turkish Airlines Corporate Club Kartı” kullanarak ücretsiz taksit, biletlerde indirim, ilave bagaj, özel yolcu salonu kullanım hakkı, 260’dan fazla hava yolundan bilet alımı gibi hizmetlerden yararlanabiliyor.

Puanlar, miller havada uçuşuyor
Nakit için avans var, taksit de yaptırıyor

- İş Bankası’nın Maximiles kartıyla bölge ve yolcu kotaları olmadan, uçak biletleri fiyatı kadar mille alınabiliyor.

- Kartla yapılan her alışverişten MaxiMil kazanılıyor, kazanılan MaxiMilleri yurtiçi uçuşlarda birebir değerde, yurtdışı uçuşlarda ise 1.5 veya 2 katı değerde kullanılıyor

- Kartla nakit avans çekebilir, çektiğiniz nakit avansı taksitlendirebilir, yatırım hesabı işlemlerinden havaleye, aklınıza gelebilecek tüm bankacılık işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz.

- Maximum özellikleri sayesinde Maximum dünyasının puan, taksit, indirim avantajlarından yararlanabiliyorsunuz.

- Maximiles, yurtiçinde ve yurtdışında VISA ile Mastercard amblemini taşıyan tüm noktalarda geçerli.

- Kartı yurtdışında kullandığınızda ve dolar veya euro cinsinden hesap özeti tercihinde bulunduğunuz alışverişleriniz ayrı bir hesap özeti ile tarafınıza bildiriliyor.

- Birçok havalimanında lounge noktalarından ücretsiz yararlanılabiliyor.

Puanlar, miller havada uçuşuyor
Araç kiralama ve feribotta avantajlı

- ING Pegasus BolBol Classic Kart ile yapılan tüm mal ve hizmet alımlarından her 100 TL‘ye 20 BolPuan, her 5 TL alışverişe 1 BolPuan, her 100 TL seyahat harcamasına 40 BolPuan, her 2.5 TL seyahat harcamasına 1 BolPuan, Pegasus BolBol uçuş programı kapsamında Pegasus Havayolları’nda gerçekleşen her 100 TL harcaya 100 BolPuan veriyor.

- Kartla havayolları, araç kiralama şirketleri, konaklama, feribot, seyahat acenteleri ve tur operatörlerinde yapılan harcamalar da dahil.

- ING Pegasus BolBol Classic Kart anlaşmalı iş yerlerinde bonus veriyor ve taksit sağlıyor.

- ING Pegasus BolBol Classic Kart’a SMS ile de başvurulabiliyor.

- ING Pegasus BolBol Classic Kart’a SMS ile de başvurabiliniyor. Hemen başvurmak için PGSKLASIK yazıp boşluk bırakarak TC Kimlik Numaranızı 2205’e göndermeniz yeterli.