Ekonomi Robotik takımıyla ABD’de Türkiye’yi temsil edecek

Robotik takımıyla ABD’de Türkiye’yi temsil edecek

12.04.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

Sainte Pulcherie Fransız Lisesi’nin robotik takımı ABD’nin Teksas eyaletinde Türkiye için yarışacak. Sainte Pulcherie Fransız Lisesi’nin FIRST Robotics Competition (FRC) SPARC takımı, 19 - 22 Nisan’da Houston’da düzenlenecek FIRST Championship’te Türkiye’yi temsil edecek.

Robotik takımıyla ABD’de Türkiye’yi temsil edecek

Türkiye’de FRC yarışmalarında yer alan önde gelen takımlardan birisi olan SPARC takımı 2015 yılında kuruldu ve yarışmalara katılım sağladığı süre boyunca 15’den fazla ödül kazandı.

Haberin Devamı

‘En prestijli etkinlik’

Bu sene FRC’nin Haliç Regional yarışmasında, SPARC takımı Woodie Flowers ve Endüstriyel Tasarım ödüllerini kazandı. Woodie Flowers ödülünü kazanan ve Türkiye’deki bir çok robotik takımının kurulmasına öncülük eden yönetici mentor Abidin Zenginler, şu bilgileri paylaştı:

“SPARC, geçen hafta ABD’nin New York kentinde düzenlenen New York City Regional yarışmasına katıldı. Takım New York’tan turnuvanın en prestijli ödülü olan FIRST Impact Award ödülünü kazanarak döndü. Bu sayede, 19-22 Nisan’da Houston’da düzenlenecek en büyük FIRST etkinliği FIRST Championship’te Türkiye’yi temsil etmeye hak kazandı. Houston’da düzenlenecek olan FIRST Championship, FIRST Robotics Competition yarışmasının en büyük ve en prestijli etkinliği. Ülkemizi temsil edeceğimiz için gururluyuz.”

Haberin Devamı

Yarışmanın amacı, öğrencilerin STEM alanlarına ilgisini artırmak, takım çalışması ve liderlik becerilerini öğrenmelerini sağlamak ve gelecekteki kariyerlerinde başarılı olmalarını desteklemek olarak açıklandı.

Takım çalışması ve liderlik...

Sainte Pulcherie Fransız Lisesi’nin açıklamasında şu bilgiler de paylaşıldı:

“SPARC takımı, yarışmalarda üstün performans sergileyerek birçok ödül kazanırken, takımın hedefleri arasında öğrencilerin STEM alanındaki yeteneklerini geliştirmek, takım çalışması ve liderlik becerilerini öğrenmelerini sağlamak ve gelecekteki kariyerlerinde başarılı olmalarını sağlamak yer alıyor. Bu hedefler doğrultusunda, SPARC takımı gelecekte de yarışmalara katılmaya devam edecek ve öğrencilerin bilim ve teknoloji alanındaki yeteneklerini daha da geliştirmeye çalışacak.”