Ekonomi Robotik üretimle sıfır atığa geçti

Robotik üretimle sıfır atığa geçti

11.07.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

Danone Türkiye Sütlü Ürünler’in Lüleburgaz Üretim Tesislerinde inşa edilen yeni depo alanı ve robot üretim bandı ile sıfır atık tesisi törenle hizmete girdi.

Robotik üretimle sıfır atığa geçti

Danone Türkiye Sütlü Ürünler Genel Müdürü Emre Kaşıkçı, 3 yılda yüzde 35 oranında kapasite artırdıklarını belirterek, şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Türk ekonomisine duyduğumuz güvenle, yeni yatırımlarımızı hayata geçirdik. Lüleburgaz Üretim Tesisleri’mizde depo, hat ve çevre projeleri gibi farklı alanlarda yatırımlar yaptık. Yeni yatırımlar bölge ve ülke ekonomisine katkısının yanı sıra Lüleburgaz’a da istihdam sağlıyor. Direk ve dolaylı olarak ekonomik katkı sağladığımız aile sayısı 60 bin. Bu yeni yatırımlarımızla birlikte, yaklaşık 100 Lüleburgazlıya daha iş imkânı sağlayacağız. Ayrıca ekim ayında ilave bir üretim hattını devreye sokacağız.”

Yeni depo alanı

Yeni yatırımlarla hizmete giren depo alanı ve robot üretim bandı ile üretim kapasitelerini artırdıklarını kaydeden Kaşıkçı, çok hassas oldukları çevre konusunda ise sıfır atık ve su geri kazanımına yönelik yatırımlar yaptıklarını ifade etti. Danone’nin Trakya’da sıfır atığa geçen ilk tesislerden olduğunu aktaran Kaşıkçı, “2020’ye kadar üretim esnasında oluşan atıklarımızın yüzde 100’ünü doğaya geri kazandırmayı amaçlıyoruz. Aynı zamanda üretimde kullanılan su miktarını da, tekrar arıtıp üretim aşamalarında değerlendirerek % 60 oranında azaltacağız” dedi.