Ekonomi Sabah Rafsancani, öğleden sonra estetik

Sabah Rafsancani, öğleden sonra estetik

22.11.2008 - 00:59 | Son Güncellenme:

TİKAD’ın düzenlediği sempozyumun sabahki bölümüne, eski İran Cumhurbaşkanı’nın kızı Fatemeh Hashemi Rafsancani, öğleden sonra da estetik cerrahi damgasını vurdu

Sabah Rafsancani, öğleden sonra estetik

İş kadınları örgütü TİKAD’ın uluslarası alanda işbirliği konusunda düzenlediği sempozyumun öğleden önceki bölümüne eski İran Cumhurbaşkanı Haşimi Rafsancani’nin kızı Fatemeh Hashemi Rafsancani, öğleden sonra da estetik cerrahi damgasını vurdu. Rafsancani çarşafıyla katıldığı toplantıda “Kriz, süper güçlere karşı bir uyarıdır” dedi.
Öğleden sonra en çok ilgi çeken bölüm de Estetik Cerrahi oturumu oldu. Doktor Serdar Eren, yağ aldırmadan liftinge çeşitli konularda bilgiler verdi. Doktor Eren kadınların soru yağmuru ile karşılaştı. Rafsanci toplantıda yaptığı konuşmada Rio Deklarasyonu’na göre kadın ya da erkek herkesin sağlıklı bir ortamda yaşamayı hakettiğini söyledi.
Kadınların siyasette ve ekonomide önemli ilerlemeler kaydettiğini, bu toplantının bunun bir göstergesi olduğunu belirten Rafsancani, krize ilişkin olarak ise “ABD’yi etkisi altına alan ve oradan diğer ülkelere yayılan finansal kriz, dünyanın özellikle süper güçlerin küresel sürdürülebilir gelişme için gayretlerinin eksikliğini gösteren bir uyarıdır” dedi.

‘Kadın sevilmek ister’
Öğleden sonraki oturumda ise estetik cerrah Serdar Eren’in konuşması, sempozyumun ilk gününün en çok ilgi çeken bölümü oldu. Liposuction (yağ aldırma), botoks gibi yöntemlerden bahseden Eren “Tüyolar öğrenmek istiyordunuz, alın size tüyolar” dedi.
Eren, kadınların gözaltı torbalarını, yüzdeki çatık kaş izini ya da boyundaki sarkmanın nasıl engellenebileceği gibi konularda uygulamalı olarak bilgiler verdi. Eren’in katılımcıların kendilerine soru yöneltebileceğini söylemesi üzerine lifting (kaldırma), menapoz döneminde estetik gibi konularda sorular geldi. Milliyet’in sorularını da yanıtlayan Eren, krizin vurmadığı sektörün kozmetik sektörü olduğunu ve işlerinde herhangi bir azalma olmadığını söyledi. Eren, teması ‘finansal kriz’ olan bir toplantıya konuk olarak çağrılmasını, “Güldüm” diyerek değerlendirdi.

Haberin Devamı

‘Krizin sorumlusu erkekler’
TİKAD Başkanı Nilüfer Bulut, insan kaynakları uzmanlarının yaptığı bir çalışmaya atıfta bulunurak krizin arkasında erkeklerin hormonları nedeniyle aldıkları riskler olduğuna işaret etti. Bulut, şöyle dedi:
“Çalışma, hormonları nedeniyle erkek egemen bir dünya olan finans sektöründe erkeklerin daha çok risk aldıklarını, korkusuzca kapitalist sistemde varolmaya çalıştıklarını ortaya koymuş. Halbuki, burada kadınların finans sektöründe daha başarılı olacağını daha az riskle karşı karşıya geleceğini söylemişler.” TİKAD tarafından düzenlenen sempozyumda konuşan Bulut, kadınların yönetimde yer almak istemediğini, küçük girişimci olmanın yettiğini belirtti. Toplantıda konuşan Devlet Bakanı Çubukçu, ülkedeki 1 milyon 856 bin esnaf ve sanatkârın sadece yüzde 12.5’inin kadın olduğunu söyledi. Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen de, kadınlar olmadan erkeklerin var olamayacağını belirterek, “Dünya kadınlar olmadan çok anlamsız olurdu” dedi.

Haberin Devamı

Sabah Rafsancani, öğleden sonra estetik
Rafsancani: “Sınırlamalara değil, İslam’a inanıyorum
Milliyet Gazetesi’nin sorularını yanıtlayan İran Kadın Dayanışma Derneği Genel Sekreteri ve eski İran Cumhurbaşkanı Rafsancani’nin kızı Fatemeh Hashemi Rafsancani, Türkiye’deki iş kadınlarının durumunu “Son derece olumlu buluyorum” diyerek değerlendirdi. Kadınların şirketlerin tepe noktalarına gelmesini olumlu gördüğünü belirten Rafsancani, İslam’da kadınlara belirli sınırlamalar olduğu şeklindeki yorumlara ilişkin olarak “Ben sınırlama inanamıyorum, ben İslam’a inanıyorum, ibadete inanıyorum” dedi.
Rafsancani, İslam kültüründe kadınlara verilen çocuk bakma yükümlülüğünün bir kadının iş hayatındaki konumunu etkileyip etkilemeyeceği yönündeki soruya ise “Bir kadın hem çocuklarına bakabilir hem de iş hayatında başarılı olabilir” diyerek yanıt verdi.
Rafsancani, Türkiye’yi medeniyetlerin beşiği olarak gördüklerini ifade ederek, dünyada kadın ve çocuklara daha fazla önem verilmesi gerektiğini anlattı. Rafsancani, “Çalışan dünya kadınları ağı oluşturarak birbirimize destek olmalıyız” dedi.