Ekonomi Sakarya Sahası’nda testler başlıyor

Sakarya Sahası’nda testler başlıyor

21.04.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Sakarya Gaz Sahası’nda saha geliştirme ve üretim çalışmalarının devam ettiğini belirterek, “Fatih’in kazdığı Tuna-1, Türkali-1 ve Türkali-2’nin kuyu testlerini Kanuni sondaj gemimiz yapacak. Kuyu testlerine önce Türkali-2’den başlayacağız. Mayısta  bu testlere başlamayı planlıyoruz” dedi.

Sakarya Sahası’nda testler başlıyor

EKONOMİ SERVİSİ - Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı ev sahipliğindeki Petrol Endüstrisinde Milli Teknolojiler (PEMT) toplantısına video konferans yöntemiyle katılan Dönmez, Karadeniz’de devam eden doğal gaz arama faaliyetleriyle ilgili bilgi verdi. Yerli su altı robotu “Kaşif” ve sondaj atıklarının denize temas etmeden karaya taşınmasını sağlayan “Titiz” sistemlerinin de Türkiye imzasıyla üretildiğine dikkati çeken Dönmez, şöyle devam etti:

Haberin Devamı

“Bu çalışmalar sayesinde öncelikle Karadeniz’de yürüttüğümüz operasyonlardaki yerlilik oranımız her geçen gün artıyor. Karadeniz gazının ilk fazının 2023’e yetiştirilmesi için ekiplerimiz sahada özveriyle çalışıyor. Sakarya Gaz Sahası’nda, saha geliştirme ve üretim çalışmalarımız devam ediyor. Fatih’in kazdığı Tuna-1, Türkali-1 ve Türkali-2’nin kuyu testlerini Kanuni gemimiz yapacak. Kuyu testlerine önce Türkali-2’den başlayacağız. Mayıs ayı içerisinde bu testlere başlamayı planlıyoruz.”

Dönmez, Fatih sondaj gemisinin Sakarya Gaz Sahası’nın kuzeydoğusunda bulunan Amasra-1 lokasyonunda keşif amaçlı sondaj çalışmalarına devam ettiğini de belirtti.