Ekonomi Sanayici yeni nesil finansman arayışında

Sanayici yeni nesil finansman arayışında

26.02.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Başkanı Erdal Bahçıvan, koronavirüs (Kovid-19) salgınından çıkış süreci ve hızla değişen talep koşullarıyla birlikte katma değerli sanayi yatırımlarına olan ihtiyacın hızla arttığını belirtti.

Sanayici yeni nesil finansman arayışında

İSO Meclisi’nin şubat ayı olağan toplantısı ‘Sanayimizin Rekabetçiliği İçin Alternatif Kurumsal Finansman Modelleri’ ana gündemi ile video konferans üzerinden gerçekleştirildi.

Hızlı adım çağrısı

Bahçıvan, bu kritik dönemeçte sanayicilerin banka kredilerine bağımlılığının azaltılması acil ihtiyaç olduğunu kaydederek, “Bankaların teminat, ipotek gibi şartları finansman maliyetini yükselterek sanayicilerimizin önündeki en büyük engele dönüştü. Banka kredileri ideal bir finansman yöntemi olmaktan çıkıyor” dedi. Bahçıvan, dünyada alternatif finansman yöntemleriyle gerçekleşen yatırımların ağırlığının giderek arttığı bir dönemde Türkiye’nin de bu konudaki adımlarını hızlandırması gerektiğine dikkati çekti. Sıkı para politikalarının da etkisiyle, finansmana erişim ve maliyet sorunlarının ön planda kalacağını kaydeden Bahçıvan, şunları söyledi: “Böylesine kritik bir dönemeçte sanayicilerimizin banka kredilerine bağımlılığının azaltılması son derece acil bir ihtiyaç. Sanayicilerimizin yeni nesil finansman modellerine yönelmesi ve yatırımcılarla üreticileri bir araya getiren etkileşimlerin artması önem taşıyor.”