Ekonomi Sanayide elektrik kısıtlaması bitti

Sanayide elektrik kısıtlaması bitti

29.01.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, sanayi tesislerinde uygulanan elektrik kısıtlamasının bugün sona ereceğini, doğal gazdaki kısıntının ise 31 Ocak'tan itibaren yüzde 40'tan yüzde 20'ye düşürüleceğini bildirdi.

Sanayide elektrik kısıtlaması bitti

Bakanlığın Twitter hesabından yapılan açıklamada, sanayi tesislerinde uygulanan elektrik ve doğal gaz kesintilerine ilişkin bilgi verildi. Açıklamada, "Sanayi tesislerine uygulanan elektrik kısıtlaması 29 Ocak (bugün) itibariyle kaldırılarak son bulacak. Doğal gazda uygulanan kısıntı ise 31 Ocak'tan itibaren yüzde 40'tan yüzde 20'ye düşürülecek. Sanayicilerimize bu süreçte göstermiş oldukları anlayış ve iş birliğinden ötürü teşekkür ederiz" ifadelerine yer verildi.

Haberin Devamı

'Gaz arzı sınırlı başladı'

Öte yandan BOTAŞ'tan yapılan açıklamada da "BOTAŞ'ın sanayi tüketicilerine yapmış olduğu % 40 kesinti oranı 31.01.2022 tarih ve saat 08.00 itibari ile % 20'ye düşürülmüştür" denildi.

BOTAŞ'ın Twitter hesabından yapılan paylaşımda, İran'dan gelen doğalgazla ilgili, "İran'dan Türkiye'ye gaz arzı test amaçlı olarak sınırlı miktarda başlamıştır" bilgisine de yer verildi.