Ekonomi Şans oyunları için son teklif 13 Şubat'ta

Şans oyunları için son teklif 13 Şubat'ta

26.11.2013 - 17:21 | Son Güncellenme:

Milliyet Milli Piyango İdaresi'ne ait şans oyunlarının 10 yıllık lisans verilmesi suretiyle özelleştirilmesi için ihaleye çıkıldı. İhalede son teklif verme tarihi 13 Şubat 2014 olarak belirlendi. İhaleyi kazanan şirket ya da şirketler, yeni şans oyunları da hazırlayabilecek.

Şans oyunları için son teklif 13 Şubatta

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın (ÖİB) ilanına göre oyunları için çıkılacak ihale, 10 yıllık bir lisans süresini kapsayacak. İhale, pazarlık ve açık artırma ile yapılacak.

Haberin Devamı

Ön yeterlik başvurusunda bulunmak isteyen tüzel kişi ve ortak girişim grupları, en geç 30 Ocak 2014 saat 16.00'ya kadar ÖİB'ye başvuracak. Komisyon tarafından ön yeterlik kriterlerini karşıladığına karar verilen teklif sahiplerinin teklifleri, en geç 13 Şubat 2014 saat 16.00'ya kadar zelleştirme İdaresi Başkanlığına elden teslim edilecek.

İhale için geçici teminat tutarı, 10 milyon dolar olarak belirlendi.

Yeni oyunlar olabilir

Lisans süresinin bitimine kadar başka bir lisans verilmeyeceği kaydedilen ÖİB açıklamasında, "Lisans sahibi, lisans süresince her takvim yılı için elde ettiği hasılattan yüzde 25, diğer gelirlerin brüt tutarı üzerinden de yüzde 28 pay alacak. Lisans sahibinin, lisansa konu faaliyetleri gerçekleştirmek için yapacağı her türlü işletme, yatırım ve finansman giderleri ile dağıtım kanallarına ödeyeceği satış komisyonu, ikramiye ödeme primleri ve benzerleri bu orana dahil olacak" denildi.

Haberin Devamı

Açıklamada, lisans sahibinin, Milli Piyango İdaresi tarafından pazara sunulmuş olan mevcut oyunları oynatmaya ve söz konusu oyunlara ait logoları ve isimleri kullanmaya devam edebileceği gibi pazara yeni oyunlar da sunabileceği bildirildi.

Denetleme İdare'nin Milli Piyango İdaresi'nin, özelleştirme sonrası, lisansa konu olan şans oyunları faaliyetlerini denetleme görevini üstleneceği belirtilen açıklamada, "Milli Piyango İdaresi; lisans sözleşmesinin kamu yararını ve tüketici haklarını koruyacak şekilde uygulanmasının sağlanması için gereken tedbirleri almaya, şans oyunları faaliyetinin mevzuat ve sözleşme hükümlerine uygun yürütülmesini izlemeye ve denetlemeye, mevzuat ve sözleşme hükümlerine aykırılık halinde bir önceki takvim yılında elde edilen hasılatın yüzde 5'ine kadar idari para cezası uygulamaya ve lisans sözleşmesini feshetmeye yetkilidir" denildi.

Yazarlar