Ekonomi Selanikli sanayicilerle bir araya geldiler

Selanikli sanayicilerle bir araya geldiler

14.11.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Türkiye Genç İş İnsanları Derneği (TÜGİAD) yurt dışı tanıtım çalışmaları kapsamında Selanik’e bir ticaret heyeti düzenledi. TÜGİAD heyeti, 10 Kasım sabahı Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Selanik’te doğduğu evi ziyaret ederek, anma törenine katıldı.

Selanikli sanayicilerle bir araya geldiler

Selanik Ticaret ve Sanayi Odası’nda Selanikli iş insanlarıyla bir araya gelen TÜGİAD heyeti ikili görüşmeler gerçekleştirdi. TÜGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Gürkan Yıldırım, “TÜGİAD, 60’tan fazla sektörü temsil eden bir sivil toplum kuruluşu. Yaklaşık 25 milyar dolarlık bir ticaret hacmine sahibiz. 450 binin üstünde istihdam sağlıyoruz. Yapılan görüşmelerde ilerisi için iş birliği anlamında olumlu adımların atılacağı sinyallerini verdi” diye konuştu.

Haberin Devamı

Yurtdışı ziyaretlerinin devam edeceğini bilgisini de veren Yıldırım, “Bundan sonra yurt dışı ziyaretlerimiz devam edecek. Avrupa Birliği ülkeleri, Brüksel olacak, Dubai olacak. Türk Devletleri Konfederasyonu için start verdik. Buna çalışıyoruz. Bunun içerisinde 7 tane Türk devleti var. Akabinde Afrika’yı radarımıza aldık. İngiltere radarımızda, Rusya radarımızda” dedi.