Ekonomi Selçuk Bayraktar: Polonya'ya bugün ilk Bayraktar TB2 teslimatımız gerçekleşti

Selçuk Bayraktar: Polonya'ya bugün ilk Bayraktar TB2 teslimatımız gerçekleşti

28.10.2022 - 16:13 | Son Güncellenme:

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar SAHA EXPO Savunma ve Havacılık Fuarı'nda açıklamalarda bulundu. Bayraktar, NATO ülkesine TB2'lerin ilk teslimatının gerçekleştiğini ve göreve hazırladıklarını söyledi.

Selçuk Bayraktar: Polonyaya bugün ilk Bayraktar TB2 teslimatımız gerçekleşti

BAYKAR, Polonya ile geçtiğimiz yıl Bayraktar TB2 SİHA ihracatına yönelik bir anlaşma imzalamıştı. 24 adet Bayraktar TB2 SİHA tedarik eden Polonya, Türk SİHA’larınnı Avrupa ve NATO’daki ilk kullanıcısı oldu. Selçuk Bayraktar'ın açıklamaları şöyle:

Haberin Devamı

İnsansız hava araçlarında dünyada kendi sınıfında en iyisini yaptığımızı kabul eder hale geldi. Hedefimiz olan üretim, özkaynaklarımızla gerçekleştirdiğimiz platform olan, muharip havacılığı kapsayan KIZILELMA'nın uçuşuna hazırlanıyoruz.

Baykar'ın stratejik işbirliği kapsamında imzaladığı anlaşmalar oldu. Fuarın ülkemiz savunma sanayisinin geldiği nokta açısından böylesine büyük bir rağbet görmesi hakikaten ülkemiz adına gurur verici. Ülkemizin mihenk taşı haline geldiği, yaşadığımız dönemde, krizleri değerlendirirsek ülkemizin böylesine jeopolitik, stratejik anlamda önem kazanması bizleri ayrıca milletimizin ferdi olarak gururlandırıyor. Tüm diğer sivil alanlarda da gençlerimiz, teknoloji firmalarımız başaracak.

Haberin Devamı

BÜYÜK RAĞBET GÖRDÜĞÜNÜ DEĞERLENDİRİYORUM

Askeri heyetlerin katılımı dikkatimi çekti. Dünyanın içinden geçtiği güvenlik krizleriyle dolu dönem ve ülkemizin ne kadar önemli bir rol oynadığına bağlıyorum. Teknolojileri geliştirme açısından dünyanın bir anlamda göz önünde sergilenmesi açısından o sebepten dolayı bu kadar büyük rağbet gördüğünü değerlendiriyorum.

Savunma sanayi çok önemli bir kısım. Savunma sanayinden diğer sivil alanlara teknolojinin yığılmasını hedefliyoruz.

Baykar'ın son 20 senelik İHA serüveninde tüm gelirlerin yüzde 75'e yakını ihracattan geliyor, geçtiğimiz yılda yüzde 98 olarak gerçekleşti. Bugüne kadar 5 ülke ile AKINCI ihracat sözleşmesi imzalandı. KIZILELMA daha uçmadı, büyük ülkelerden talep var. Sadece kendi öz kaynaklarımızla tümüyle bağımsız şekilde programı ilerletiyoruz.

SİHA dünyasındaki ilk göz ağrımız Bayraktar TB2. Kendi sınıfının çok önemli noktasında bulunuyor. Paradigma değiştirici en önemli unsur oldu. Karabağ'da Suriye'de Libya'da Ukrayna'da yaptıklarıyla tüm dünyanın dikkatini çekti. SİHA'larla kazanılan ilk savaşı Türk orduları kazandı diye dünya tarihine girmiş oldu. Bayraktar TB3 ve KIZILELMA'nın geliştirmesiyle uğraşıyoruz. Muharebe tarihinde devrim yapacaklar, tarihe not düşelim.

Türkiye'nin özellikle havacılığın geleceği olan İHA'larla dünyaya damgasını vurduğunu söyleyebiliriz. Dünyada ilk 3 ülke arasına girmiş olduk. TSK konunun uzmanı olarak dünyada bir numara diyebiliriz. Bu bir yarış, sürekli inovasyon yaparsak bu yarışta liderliğimizi sürdürebiliriz. Herhangi bir gevşeklik, yavaşlama bu yarıştaki liderliği kaybetmeye neden olabilir.

Haberin Devamı

Kendi teknolojilerini üreten Türkiye hedefiyle TEKNOFEST'i düzenledik. Geleceğin yüksek teknolojileri geliştirilsin hayaliyle kurguladık. Kendi girişimlerini kurup dünyaya damga vuracak teknolojileri kuracak olmaları bize gurur verir.

Polonya'ya bugün teslimatımız gerçekleşti. İlk sistemin teslimatı gerçekleşti. Polonya Savunma Bakanı 'Bayraktarlarımızı bekliyoruz' diye sosyal medyadan duyurdu. Göreve hazırladık. Teslimat gerçekleşti."