Ekonomi ‘Sermaye piyasalarının tabana yayılması öncelikli’

‘Sermaye piyasalarının tabana yayılması öncelikli’

03.10.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 7. Türkiye Sermaye Piyasaları Kongresi’ne bir mesaj gönderdi.

‘Sermaye piyasalarının tabana yayılması öncelikli’

Orta Vadeli Program’ı (OVP) eylül ayı başında kamuoyu ve iş dünyasıyla paylaştıklarını hatırlatan Erdoğan, büyüme ve ticaretten fiyat istikrarına, finansal istikrardan beşeri sermaye ve istihdama, yeşil ve dijital dönüşümden afet yönetimine, kamu maliyesinden iş ve yatırım ortamına kadar tüm temel başlıklarda gerçekçi, uygulanabilir ve Türkiye’nin potansiyeliyle uyumlu hedefler belirlediklerini kaydetti.

Haberin Devamı

Finans merkezi hedefi

Milletin de desteğiyle bu hedefleri gerçekleştireceklerine inandıklarını vurgulayan Erdoğan, şöyle devam etti:

“6 Şubat depremlerinin yol açtığı tahribatı ortadan kaldırırken sağlıklı ve kaliteli bir ekonomik büyümeyle istihdamı artırmayı, enflasyonu yeniden tek haneye düşürerek gelir dağılımını iyileştirmeyi amaçlıyoruz. Bu anlayışla bürokratik ve hukuki öngörülebilirliği daha da güçlendirerek doğrudan yabancı yatırımları ülkemize çekmeyi planlıyoruz. Yine bu dönemde uzun süredir üzerinde çalıştığımız İstanbul Finans Merkezi projemizin de meyvelerini toplamaya başlayacağız. İstanbul Finans Merkezi ile ülkemizi finans alanında da bir merkez hâline getirmeyi istiyoruz. Son 21 yılda toplam 255 milyar dolar uluslararası yatırım çekmiş bir ülke olarak önümüzdeki dönemde sermaye piyasalarımızın daha da derinleştirilmesine ve tabana yayılmasına özel önem ve öncelik vereceğiz. Otomatik katılım sistemine ek olarak ikincil bir emeklilik sisteminden halka arzların artırılmasına, Türk Lirası cinsi ürünlerin cazibesinin ve çeşitliliğinin artırılmasına kadar geniş bir yelpazede adımlar planladık.”

Haberin Devamı

Türkiye’ye güvenen, ülkeye yatırım yapan, Türk ekonomisinin aydınlık geleceğine itimat eden tüm yatırımcılara kapılarının da gönüllerinin de açık olduğunu belirten Erdoğan, kongrenin, bu gayretlerinde yol gösterici olacağına inandığını sözlerine ekledi.

Yazarlar