Ekonomi SGK prim tahsilatı 37 milyar TL’yi aştı

SGK prim tahsilatı 37 milyar TL’yi aştı

22.03.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Maliye Bakanı Naci Ağbal, sosyal güvenlik prim borcu ve vergi tahsilatı toplamının 37 milyar 881 milyon liraya ulaştığını söyledi.

SGK prim tahsilatı 37 milyar TL’yi aştı

Ağbal, TBMM’de kabul edilerek vatandaşa SGK prim borçları, idari para cezaları ve vergi borçlarını yapılandırma hakkı tanıyan kanunlar sonrasında vatandaşın taksitlerini ödemekte büyük bir özen gösterdiğini belirterek, teşekkür etti. Ağbal, yasanın yürürlüğe girdiği Mayıs 2017’den bu yana tahsil edilen toplam para tutarına ilişkin de bilgi verdi. Şu ana kadar yeniden yapılandırma kanunları çerçevesinde, sosyal güvenlik primi vergi tahsilat toplamının 37 milyar 881 milyon liraya ulaştığını kaydeden Ağbal özetle şunları kaydetti:

Haberin Devamı

Tahsilat oranı yüksek

“Şu ana kadar yeniden yapılandırma kanunları çerçevesinde sosyal güvenlik primi, vergi tahsilatı toplam 37 milyar liraya ulaşmış durumda. Gerçekten bütün vatandaşlarımıza, mükelleflerimize teşekkür ediyoruz. Halkımız taksitlerini ödemekte büyük bir itina ve özen gösteriyor ve bu sayede şu ana kadar gelen taksitler itibariyle de tahsilat oranının yüksek olduğunu söyleyebilirim.”

Ağbal, eğitim sisteminin, hem nitelik hem de nicelik olarak gelişmesi için 16 yıldır hükümet olarak büyük bir gayret sarfettiklerini söyledi.

16 yıldır tarımsal destekler ve borçların yapılandırılmasıyla hep çiftçilerin yanında olduklarını belirten Ağbal, “Çiftçiler için ne gerekiyorsa yaptık, bundan sonra da yaparız” dedi.

Haberin Devamı

Ağbal, ek gösterge meselesinin, birçok kamu görevlisini ilgilendirdiğine de dikkati çekti. Ek göstergenin 3000’den 3600’e, 3600’den 4800’e çıkarılmasının kişilerin emekli aylığını etkileyen önemli bir faktör olduğuna işaret eden Ağbal, “16 yıldır kamu personelinin özlük haklarının ve reel olarak gelirlerinin artırılması için, hükümet olarak Meclisten çok önemli düzenlemeleri geçirdik. Memur ve emekli aylıkları iktidarımızda her zaman için arttı” diye konuştu.