Ekonomi Sinpaş GYO'dan KAP'a açıklama: Hisseler patrondan habersiz satıldı

Sinpaş GYO'dan KAP'a açıklama: Hisseler patrondan habersiz satıldı

02.08.2022 - 08:48 | Son Güncellenme:

Sinpaş GYO hissesinde dün gerçekleşen sert fiyat hareketleri yatırımcıların dikkatini çekmişti. Yaşanan ani değişimin nedeni KAP açıklamasında ortaya çıktı.

Sinpaş GYOdan KAPa açıklama: Hisseler patrondan habersiz satıldı

KAP'a yapılan açıklamaya göre Sinpaş GYO hissesinde 85.891.620 adet pay patrondan habersiz satıldı.

Haberin Devamı

Sinpaş GYOdan KAPa açıklama: Hisseler patrondan habersiz satıldı

Bu adımla birlikte düşüşe geçen hisseler yatırımcıların dikkatini çekti. Satışın toplam maliyeti ise 500 milyon lira seviyesinde...

Hisse satışının nedenini yatırımcılar KAP açıklamasının ardından öğrendi. KAP açıklamasına göre, Sinpaş GYO Yönetim Kurulu Başkanı Avni Çelik’e ait Tavira Securities nezdinde tutulan 85 milyon 891 bin 620 adet payın Çelik’in talebi, talimatı olmadan satıldığı ve bu konuya ilişkin her türlü hukuki yollara başvurulacağı duyuruldu.

Sinpaş GYOdan KAPa açıklama: Hisseler patrondan habersiz satıldı

KONTROLÜMÜZ DIŞINDA GERÇEKLEŞEN PAY SATIŞ İŞLEMLERİ HAKKINDA

KAP'a yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:  Şirketimiz Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Avni Çelik' e ait Tavira Securities Limited nezdindeki 85.891.620 adet SNGYO paylarından, Sn. Avni Çelik' in talebi ve talimatı olmadan satış yapıldığı anlaşılmıştır. Konu ile ilgili her türlü hukuki yollara başvurulacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Haberin Devamı

SİNPAŞ GYO’DA HAKİM ORTAK KİM?

Sinpaş GYO’da yüzde 37.67 oranında payı elinde tutan Avni Çelik hakim ortak olarak öne çıkıyor. Arı Finansal Kiralama yüzde 9.96, Sinpaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’nın payı yüzde 9.2 ve kalan diğer kısım da halka açık. Şirketi yüzde 43 civarında kısmı Borsa İstanbul’da işlem görüyor.