Ekonomi Sinpaş ‘Servet’e kondu Avrupa’da atağa kalktı

Sinpaş ‘Servet’e kondu Avrupa’da atağa kalktı

21.03.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Sinpaş Holding’in iştiraki Servet GYO ilk yurtdışı yatırımını Almanya’ya yaptı. Şirket, 292 bin metrekare kiralanabilir alana sahip Neckermann-Area’yı, bir İngiliz fon şirketinden 60 milyon euro’ya satın aldı

Sinpaş ‘Servet’e kondu Avrupa’da atağa kalktı

Sinpaş Holding iştiraki olan Servet GYO ilk yurtdışı yatırımını Avrupa ekonomisinin en önemli merkezlerinden Almanya Frankfurt’a yaptı. Servet GYO Avrupa Merkez Bankası’nın da bulunduğu Frankfurt’un kuzeyinde yer alan ve yaklaşık 292 bin metrekare kiralanabilir alana sahip Neckermann-Area’yı Ocak 2014’te devraldı.
Servet GYO’nun Genel Müdürü Mahmut Sefa Çelik, söz konusu yatırımı bir İngiliz fon şirketinden 60 milyon euro karşılığında satın aldıklarını açıkladı. Çelik, komplekse, şehrin doğuyu batıya bağlayan lojistik özelliğinden esinlenilerek, OST-WEST kısaltılması olan OSWE isminin verildiğini söyledi.

Pazarlamaya başladı
Mahmut Sefa Çelik, ticari kompleksin uluslararası alanda pazarlamasına başlandığını belirterek, “OSWE, lojistik merkezi, depolama, ofis, perakende alanları ve TV stüdyosundan oluşuyor” dedi. 291 bin 159 metrekare kiralanabilir alana sahip tesisin 83 bin metrekaresinin kiralandığını ifade eden Çelik, “Bugünkü rayiçle, sigorta değeri yaklaşık olarak 450 milyon euro iken, yeniden yapım değeri 600 milyon euro olarak düşünülüyor” dedi.

Haberin Devamı

EN BÜYÜK GYO HEDEFİ

Sinpaş’ın GYO alanında üç şirketle faaliyet gösterdiğini, üç şirketin toplam portföy büyüklüğünün 4 milyar liraya yakın olduğunu belirten Mahmut Sefa Çelik, ofis, depolama ve lojistik alanında yatırımları bulunan Servet GYO’unun Mayıs 2013’te halka arz edildiğini, hızlı büyüme planları olduğunu ve gelecek 10 yılda şirketi en büyük GYO haline getirmeyi hedeflediklerini kaydetti.

Mahmut Sefa Çelik, 2014 için 4 milyon euro’luk bir kira geliri beklediklerini ve yılsonuna kadar tesislerin yüzde 35’ini kiralamayı hedeflediklerini ifade etti. Çelik, tesislerin tamamı dolduğunda yıllık 15 milyon euro düzeyinde bir kira geliri beklediklerini söyleyerek, “Tesis yatırımının 5-6 yılda geri dönüşünü bekliyoruz. Kira fiyatları da ofisler için 10 ila 14, depo alanları için de 8 ila 11 euro arasında değişiyor. Tesisin doluluk oranı yüzde 27” dedi. Çelik, Avrupa’ya ihracat yapan Türk dış ticaret şirketlerinin depolama ve lojistik hizmetleri sayesinde operasyonel maliyetlerinin azalabileceğini söyledi.

Haberin Devamı

Ev satmak için çay ve incir kokusu formülü

Ev satmaya çalışırken, muhtemel alıcıları etkilemek için düzenli ve hoş kokulu bir ortam önemlidir. Ev yapımı mamullerin ve taze demlenmiş kahve kokusunun bu güne kadar konut satmak isteyenler açısından en iyi koku karışımı olduğu düşünülüyordu fakat yapılan araştırmalar bunun değiştiğini söylüyor.
Araştırmaya göre, ev konseptinin yenilendiği bu günlerde, eve olan ilgiyi garanti altına almak için en iyi yol, alıcıların burunlarına beyaz çay ve incirin egzotik bir karışımıyla hitap etmekten geçiyor.
Araştırmada bunun sebebi, olarak çay ve incirin yeni ve minimalistik şekilde dekore edilmiş bir dairede ‘sıcak’ ve ‘yaşanmış’ hissi uyandırıyor olması belirtiliyor.
Emlak uzmanlarının iddialarına göre, bu koku karışımını sunan evlerin satışı çok hızlı gerçekleşiyor.
Araştırmada, kokunun müşteriyle duygusal olarak iletişime geçmek ve hafızalarında yer etmek için çok güçlü bir yol olduğunu ve bir alıcı eve girdiği anda çok daha güçlü bir bağ kurulmasını sağladığı vurgulanıyor.

Haberin Devamı

‘Yoğun gündem’ ev satışlarını etkilemedi

Mayıs 2015’te yaklaşık 2 bin ailenin yaşamaya başlayacağı ve yılsonunda kulelerin teslim edileceği Viaport Venezia’da, gündemden bağımsız olarak daire satışları devam ediyor. Konut satışlarının yüzde 85’ini tamamlayan Venezia’da, yılsonuna kadar tüm dairelerin tükenmesi öngörülüyor.
Projede 1+1 dairelerin neredeyse tükendiğini belirten Viaport Venezia Satış Pazarlama Direktörü Cenk Hayırlıoğlu, yılsonunda teslimlerin başlayacak olmasının satışları hızlandırdığını ifade etti.
Hayırlıoğlu, “499 bin TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunduğumuz 2+1 dairelere yoğun taleple karşılaşıyoruz. Venedik rüyasını gerçeğe dönüştürdüğümüz projemizde, çoğunlukla oturacak müşterilerimize daire sattık” dedi.

% 20’si yabancıya
Geçtiğimiz aylarda yaşanan dolar kurundaki artışta yabancılardan yüksek talep gördüklerini aktaran Hayırlıoğlu, “Bu yıl yabancıların alım yılı olacağını söylemiştim. O dönemde 145 bin doları olan yabancılar İstanbul’dan ev sahibi olabildi. Projenin yaklaşık yüzde 20’sini yabancılara sattık ve alımların çoğu nakit gerçekleşti” diye konuştu.
Projeye en yoğun ilginin Suudi Arabistan, Kuveyt, Birleşik Arap Emirlikleri ve Katar gibi Ortadoğu ülkelerinden geldiğini ifade eden Hayırlıoğlu, yabancı müşterilerin daha çok blok satın almak istediklerini belirterek, “Yatırımcılar daha çok toplu alım yaparak, gayrimenkulleri daha ucuz satın almak istiyorlar. Biz grup olarak prensipte oturmayacak yabancıya bile ev satmıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Venedik karnavalı gelecek

Venedik yaşamını İstanbul’a taşıyan Viaport Venezia’dan daire alanlar, Venedik kanallarında gondollarla gezinti yapıp, San Marco meydanında kahve içip, İtalyan restoranlarında yemek yiyecek. Her yıl şubat ayında Venedik’te geleneksel olarak düzenlenen karnaval ise İstanbul’da Viaport Venezia sakinlerinin ayağına gelecek.

Ankara’da dört mevsim kayak için ‘vadi’ hazırladı

Sinpaş Yapı’nın Ankara’nın merkezi Oran’da gerçekleştirdiği Altınoran’da, yılın dört mevsimi kayak keyfi yaşatacak Kayak Vadisi’nin çalışmaları başladı. Altınoran’da yaz kış kayak keyfi yaşatacak merkezde ana pist ve eğitim pistinin yanı sıra atlama rampaları ve kayak evi ile alt ve üst kotları birbirine bağlayan teleferik bulunuyor. Altınoran, kayak dışındaki diğer spor aktiviteleri için, Ankara’nın gözde spor merkezi Sports International’ı tercih etti.
Profesyonel yarışmalar için oluşturulan uluslararası boyutlardaki atlama rampaları, 200 metre uzunluğu ve 50 metre genişliğiyle 1000 metrekarelik ana pisti ve yeni başlayanlar ya da eğitim almak isteyenler için tasarlanan başlangıç pisti, Altınoran kayak merkezinin ilk göze çarpan donatıları arasında yer alıyor.
Seyir terasları, kayak odaları ve dinlenme odalarını da barındıran Kayak Evi’nin yanı sıra Kayak Vadisinde, alt ve üst kotları birbirine bağlayan teleferik yer alıyor.
Ankaralılara yılın dört mevsimi kayak keyfi yaşatacak olan kompleksin kayak pistleri Ankara’nın olduğu gibi Türkiye’nin de ilk yapay pistleri olacak. Pistin yapımında Sinpaş Yapı’nın işbirliğine gittiği Briton Engineering Developments şirketi, Snowflex teknolojisini kullanıyor.

48 ay vade seçeneği
Altınoran, yeni ödeme planları geliştirmeye de devam ediyor. 1+1’den 6.5+1’e kadar uzanan konut seçenekleriyle farklı bütçelere Altınoran’da en uygun ödeme koşulları hazırlanıyor.
Göl ve vadi manzaralı konutların yer aldığı Altınoran’da vade farksız 48 ay ödeme seçeneği, konut sahibi olmak isteyenlerin hemen dikkatini çekiyor. Ankara’nın yeni yaşam ve cazibe merkezi Altınoran’da ilk etabındaki konutların teslimine de sayılı günler kaldı. Projedeki birinci etabın teslimleri Ağustos 2014’te yapılacak.

Haberin Devamı

Koru Florya’nın örnek daİrelerİ görücüye çıktı

Aydınlı, Metal Yapı Konut, Arke, Vizyonlife ortaklığı ve TOKİ işbirliği ile hayata geçirilen ve Florya’nın son büyük arazisi üzerine inşa edilen lüks konut projesi KoruFlorya’da örnek daireler tamamlandı. Örnek daireler için 243 metrekare büyüklüğündeki 4+1 bahçe katı ve 276 metrekare büyüklüğündeki 5+1 bahçe katları tercih edildi.
Kreatif Mimarlık tarafından tasarlanan örnek dairelerde projenin tamamında müşterilerin beğenileri doğrultusunda oluşturulan elegan ve dinamik konseptler uygulandı. 4+1 dairede kullanılan dinamik konseptte daha açık renkler ve metal detaylar öne çıkarken, 5+1 dairede kullanılan elegant konseptte varaklar ve vizon rengi tonları yer alıyor.

Hizmetli odası yaptı
Örnek dairelerle ilgili bilgi veren KoruFlorya Satış ve Pazarlama Koordinatörü Belgin Özyurt, yerden 17 metre yüksekte konumlanan bahçe katlarında, yere kadar cam cepheler sayesinde mutfakların aydınlık olduğunu dile getirdi.
Özyurt, “Salon balkonuna mutfak cumbasından çıkılabilmesi de servis kolaylığı sağlıyor. Ayrıca geniş ailelere çift salon ve hizmetli odası sunduk” dedi.

Bayramoğlu’nda 60 ay 0.69 faiz uygulayacak

Maryapı tarafından Bayramoğlu’nda hayata geçirilen G Marin managed by Divan’dan kampanya haberi geldi. Buna göre, projeden konut almak isteyenlere 60 ay 0.69 faiz oranı sunuluyor.
Geniş kat holleri optimum büyüklükte düşünülmüş daire planları ile dikkat çeken proje, Sabiha Gökçen Havalimanı’na 13 dakika mesafede yer alıyor. 556 daireden meydana gelen projede konutlar 1+0, 1+1, 2+1 ve 3+1 şeklinde tasarlandı. Projede yüzme havuzu, çocuk oyun alanları, fitness center gibi sosyal alanlar yer alıyor.

Maltepe’deki Ritim’de yüzde 10 indirime gitti

Dumankaya İnşaat tarafından Maltepe’de inşa edilen Ritim İstanbul’da yüzde 10 indirim avantajı sunuluyor. Sıfır faiz ve sıfır peşinat fırsatları da sunulan projedeki konutların 3 ay sonra teslim edilmesi planlanıyor.
Ritim İstanbul’da 39 ila 71 1+0, 61 ila 122 metrekare 1+1, 100 ila 125 metrekare 2+1, 140 ila 162 metrekare 3+1, 170 ila 172 metrekare 3,5+1, 356 metrekare 5+1 konutlar yer alıyor. 37, 33, 30 ve 17 katlı kuleler ile 5 ve 6 katlı bloklardan oluşan Ritim İstanbul, iki etaptan oluşuyor.

Levent’te lansmana özel fiyat belirledi

Dünyanın en büyük ve saygın küresel mimarlık etkinliği Dünya Mimarlık Festivali’nde (WAF) finale kalan İstanbul İNN Levent projesinde yıkım başlarken lansman fiyatları ile satışlar da başladı.
Levent’te yer alan arazide inşa edilen İstanbul İNN Levent projesi, Tekfen Tower ve Levent Loft projelerinin hemen arkasında yerini alırken Kanyon’a 350 metre, Büyükdere Caddesi’ne 200 metre uzaklıkta yer alıyor. İlk bloğun teslim tarihi için 15 ay ön görülen ve 200 milyon dolar hacimli olan proje, toplam 650 konut ve ofislerden oluşuyor.

Körfez yatırımcıları İstanbul’da buluşuyor

Körfez sermayesinin uluslararası yatırım fonları ve yatırımcıları ‘Uluslararası Yatırım Zirvesi’nde İstanbul’da 10-11 Nisan’da bir araya gelecek. Abdurrahman Al Ajlan, Abdurrah Al-Zamil, Tarek Al-Kasabı, Saud Al-Tahani’nin de aralarında bulunduğu Körfez’in karar verici yatırımcılarının ağırlanacağı zirvede, yatırımcılar ve yatırım yaptırmak isteyenler, oluşturulan ikili platformlarda bir araya gelecek.
İstanbul Yatırım Derneği ve Ortadoğu Ekonomi Platformu’nca düzenlenen zirve, enerji ve inşaat alanında yatırımcıları ağırlayacak.