Ekonomi Şişecam’a Bulgaristan’dan ödül

Şişecam’a Bulgaristan’dan ödül

05.03.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Türkiye’nin küresel cam sektöründeki lider temsilcisi Şişecam, Bulgaristan Yatırım Ajansı tarafından bu yıl ilk kez verilen ‘Sürdürülebilir Yatırım Ödülü’ne layık görüldü. Şişecam Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdürü Prof. Dr. Ahmet Kırman’a ödülü, Başbakan Yardımcısı ve Turizm Bakanı Mariana Nikolova verdi.

Şişecam’a Bulgaristan’dan ödül


Şişecam Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdürü Prof. Dr. Ahmet Kırman, düzenlenen ödül töreninde yaptığı konuşmada, şunları söyledi:
“Ana faaliyet alanlarımızda dünyanın en büyük üç üreticisinden biri olma hedefimiz doğrultusunda yatırımlarımızı ve büyümemizi sürdürüyor, dört kıtada 14 ülkede 43 tesis ve 22 bin çalışanımızla faaliyet gösteriyoruz. Şişecam bugün Avrupa’nın düzcam alanında lider, cam ev eşyası alanında da ikinci büyük oyuncusudur. Bulgaristan ise gerek yatırımlarımız, gerekse Avrupa Birliği pazarlarına açılan ilk kapımız olması nedeniyle Şişecam’ın önem verdiği ülkeler arasında yer almaktadır. Bugün düzcam, otocam, cam ev eşyası ve kimyasallar alanlarında üretim faaliyetleri gösterdiğimiz Bulgaristan’da faaliyetlerimize sürdürülebilir değer yaratarak büyüme vizyonumuz doğrultusunda devam ediyoruz. Küresel ayak izimizi genişletirken, Türkiye ve Bulgaristan arasındaki ekonomik ilişkilerin gelişmesi konusunda da önemli katkılar sağlıyoruz.”