Ekonomi Antalya’da 1 ay lüks otel İngiltere’de kiradan ucuz

Antalya’da 1 ay lüks otel İngiltere’de kiradan ucuz

21.02.2024 - 06:53 | Son Güncellenme:

Antalya’da 5 yıldızlı bir otele yerleşen İngiliz Josh Kerr, “Manchester’da kiram, faturalarım ve vergilerim ayda 951 sterline geliyor, 5 yıldızlı bir tesiste yaşamaksa aslında 7 sterlin daha ucuz. Üstelik bu fiyata her şey dahil” diyor.

Antalya’da 1 ay lüks otel İngiltere’de kiradan ucuz

CEYDA ULUKAYA - Manchester’da yaşayan 24 yaşındaki Kerr, İngiltere’den daha düşük yaşam maliyetleriyle hayatını nerede sürdürebileceğini merak etti. Bir tatil sitesi üzerinden araştırdığında en ucuz seçeneğin Antalya’da 5 yıldızlı bir otel olduğunu keşfetmesi üzerine soluğu Türkiye’de aldı.

Haberin Devamı

Bir şirkette dijital pazarlama alanında çalışan ve şirketin 6 aya kadar yurtdışından çalışma opsiyonu tanıdığını anlatan Kerr, Milliyet’e şunları anlattı:

“Türkiye’ye ilk kez gelmiyorum, daha önce iki kez geldim, çok güzel bir ülke. Daha önce Dalaman ve Marmaris’te ailemle birlikte kalmıştım.

Dünyanın başka bir yerinde yaşamanın gerçekten İngiltere’den daha ucuz olup olmadığını öğrenmek ilgimi çekti, bu yüzden On The Beach üzerinden araştırdım ve karşıma çıkan en ucuz seçenek bu oldu.

Manchester’da kiram, faturalarım ve vergilerim ayda 951 sterline geliyor, 5 yıldızlı bir tesiste yaşamaksa aslında 7 sterlin daha ucuz. Üstelik bu fiyata her şey dahil.

Cumartesi gününden beri River Port Hotel’de kalıyorum. Aslında sezon dışı olduğu için otelin boş olmasını bekliyordum ama orta seviyede kalabalık. Şimdilik 28 gün burada kalmayı planlıyorum.

Haberin Devamı

Sonrasında hiç gitmediğim için İstanbul’u ziyaret etmeyi çok isterim. Türkiye çok güzel bir ülke ve burada vakit geçirmeyi seviyorum.”

"BURADA HERKES ÇOK MUTLU"

MailOnline Travel'a konuşan Josh, "Bunu gerçekten yaptığıma inanamıyorum. Oturup yurt dışına her şey dahil programla gitmenin evde yaşamaktan daha ucuz olup olmayacağını merak ediyordum ve öyle olduğu ortaya çıktı" dedi.

Manchester'ı şu ana kadar oteldeki yaşamla karşılaştıran Josh şunları ekledi: "Burada herkes çok daha mutlu. Sanırım herkesin tatilde olması yüzünden."

Yaratıcı bir strateji uzmanı olan Josh, tam zamanlı işini uzaktan çalışarak yapmaya devam edecek.

1 MİLYONDAN FAZLA KİŞİ İZLEDİ

1 aylığına Antalya'ya geldiğini TikTok'ta paylaştığı videoyla duyuran Josh'un videosu sosyal medyada hızla yayıldı ve 24 saat içinde 1 milyondan fazla kişi tarafından izlendi.

Paylaştığı TikTok videosunda 48 bin takipçisine seslenen Josh, "Komik değilim ama kiram, faturalarım ve belediye vergisi için 950 £ ödüyorum. Burada kahvaltı, öğle yemeği, akşam yemekleri, içecekler ve atıştırmalıklar var. İngiltere'de ne yapıyoruz?" ifadelerini kullandı.