Ekonomi Son dakika... Araç sahipleri dikkat! Benzine indirim motorine zam bekleniyor

Son dakika... Araç sahipleri dikkat! Benzine indirim motorine zam bekleniyor

30.03.2020 - 10:02 | Son Güncellenme:

Son günlerde petrol fiyatlarında yaşanan inişli çıkışlı seyirden Türkiye'deki akaryakıt fiyatları da olumlu veya olumsuz etkileniyor. Milliyet.com.tr'nin sektör yetkililerinden aldığı bilgiye göre benzin fiyatında 8 kuruş indirim, motorin fiyatında ise 6 kuruşluk zam beklentisi oluştu.

Son dakika... Araç sahipleri dikkat Benzine indirim motorine zam bekleniyor

Cuma günü 27 doları gören Brent petrolün varil fiyatı, günü 24,93 dolar seviyesinde tamamladı. Brent petrolün varili bugün itibarıyla kapanışa göre yüzde 8,10 artışla 26,95 dolardan işlem gördü. Aynı dakikalarda Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili 20,80 dolardan alıcı buldu. Küresel piyasalarda tüm bunlar yaşanırken Türkiye'deki akaryakıt fiyatları da değişiyor.

Haberin Devamı

Akaryakıt sektörü yetkililerinden alınan bilgiye göre bu gece yarısı itibari ile benzin fiyatında 8 kuruş indirim motorin fiyatında ise 6  zam beklentisi oluştu.

AKARYAKIT FİYATLARI İSTANBUL'DA NE KADAR?

Bugün  İstanbul’da benzinin litre fiyatı 5.22 TL’den, İzmir ve Ankara’da ise ortalama 5.32 TL’den satılıyor. Motorinin litre fiyatı ise İstanbul’da 5.34 TL’den, Ankara ve İzmir’de ise ortalama 5.41 TL’den satılıyor.