Ekonomi Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi verdi! Dördüncü sondaj gemisi geliyor

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi verdi! Dördüncü sondaj gemisi geliyor

17.11.2021 - 19:55 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan doğal gaz sondaj çalışmalarıyla ilgili yeni bir müjdeyi duyurdu. Erdoğan, "Sondaj filomuza dördüncü gemimizi de ekledik, bu gemi diğerlerinden farklı olarak yedinci nesil olarak adlandırılan en modern, en son teklonoji ile donatılmış, ilk defa bizim kullanacağımız gemidir. Yeni gemimizle denizin 3665 metre derinliğine kadar sondaj yapabileceğiz." dedi.

Sondaj filosuna dördüncü geminin de eklendiği açıklaması hatırlatılarak "İsmi ne olacak?" sorusu üzerine Erdoğan, "İsmini henüz belirlemedik ama sıfır kilometre. İnşallah ayrı bir güç katacak." diye konuştu.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı:

"Asgari ücrette dar gelirlilerin üzerindeki yükü hafifleteceğiz. Biz faiz belasını milletimizin sırtından kaldıracağız. Faize milletimize ezdirmeyeceğiz. Ben görevde olduğum sürece faizle mücadelemi sürdüreceğim. Faizi savunanlarla beraber olmam. Anlayan anlar anlamayan anlamaz ama biz faize kesinlikle milletimizi ezdiremeyiz.

Hala kalkıp da bu yolda beraber yürüdüğümüz arkadaşlarımızdan faizi savunan arkadaşlar kusura bakmasınlar, faizi savunanla beraber olamam, olmam.

"ENFLASYONLA MÜCADELEMİ SÜRDÜRECEĞİM"

Bizi arkadaşlarımıza ne oluyor da onlar faizi savunur hale geliyor. Bu görevde olduğum sürece kusura bakmayın faizle mücadelemi sonuna kadar sürdüreceğiz, enflasyonla mücadelemi sürdüreceğim.

Haberin Devamı

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi verdi Dördüncü sondaj gemisi geliyor

Küresel ekonomik sistemin yeniden yapılandığı bir dönemde Türkiye tarihinde olmadığı kadar bir cazibe merkezi olma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir. Biraz daha fedakarlıkla bu süreci zaferle sonuçlandırmamızın önünde hiçbir engel yok.

Diğer ülkeler giderek daha çok sıkıntıya girerken, biz önümüzdeki yıldan itibaren ferahlamaya başlayacağız.

Biz iş adamlarımıza diyoruz ki; hani sen düşük faizle kredi istiyordun, hadi gel al, niye almıyorsun, bu iş adamlarımızı da anlamıyorum. Siz nasıl insansınız, sen iş adamıysan, yatırımdan yanaysan işte sana kredi, hadi alın krediyi yatırımı yapın.

Bunlar nasıl iş adamı, Türkiye'nin en büyük iş adamlarıymış, ondan sonra bize sallıyorlar, istediğiniz kadar sallayın tutmaz.

Biz bir şeye inandık, bu ülkeyi kalkındırmak için hangi kuruluş olursa olsun, TÜSİAD'ı şusu busu vesaire, dürüst olacaksınız dürüst.

GÖZLER ASGARİ ÜCRET TESPİT KOMİSYONU'NA ÇEVRİLDİ

Bu açıklamaların ardından gözler Asgari Ücret Tespit Komisyonu'na çevrildi. CNN Türk muhabiri Gülşen Coşkun asgari ücrete ilişkin son gelişmeleri aktardı. İşçi kesimi asgari ücrete ilişkin olarak rakamın hemen belirlenmesinden yana.

İşte Coşkun'un haberinin detayları: Cumhurbaşkanı Erdoğan dar gelirliler üzerindeki yükün hafifletileceğini söyledi. Bu nasıl olacak peki? Şimdi gözümüz kulağımız bu noktada aslında. Öncesinde ise o masada oturacak taraflardan biri işçi kesimi bir araya geldi. Şu önemli, aslında işçiyi masada temsilen Türk-İş var. Türk-İş geçtiğimiz yıllarda diğer işçi sendikalarıyla birlikte hareket etme kararı almıştı. Bu yıl yine benzer bir tabloyu aslında görüyoruz. Asgari ücret görüşmelerinin hemen öncesinde işçi kesimi bir araya geldi. Türk-İş, Hak-İş ve DİSK bir araya geldiler. Bunun önemi şu; bundan sonraki süreçte işveren tarafında gözler olacak. Bir taraftan tabi hükümet tarafında.

Haberin Devamı

İşçi kesimi ne isteyecek? İşçi kesimi bundan sonrasına ilişkin olarak nasıl bir yol haritası izleyecek? Tüm bu başlıklar bu toplantıda ele alındı, önemli olan bu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan dar gelirlilere ilişkin olarak asgari ücret konusunda da dikkat çekmişti. Çalışma Bakanı da geçtiğimiz dönemde buna vurgu yapmıştı. O vurguda özellikle enflasyona ezdirmeyeceğiz çalışanı vurgusu var. Yani temel parametrenin bu olacağını şimdiden genel çerçeve olarak söyleyebiliriz. Peki işçi kesimi ne istiyor? İşçi kesimi insanca yaşanabilir bir ücret istiyor. Henüz rakam telâfuz etmedi işçi kesimi. Nasıl bir talep ve beklentileri yönünde olduğunu ancak dediğimiz gibi insanca yaşanabilir bir ücret olması söyleniyor.

Haberin Devamı

Aynı zamanda toplumu tebessüm ettirecek asgari ücretin altına imza atmak istiyor işçi kesimi.Türk-İş Genel Başkanı Ergun Atalay geçtiğimiz günlerde de buna vurgu yapmıştı. Bir diğer talepse şu yine Türk-İş'in daha önce yaptığı açıklamaydı bu da. Görüşmelerin daha hızlı sonuçlanması bekleniyor. Aralık ayında başlayacak görüşmeler. Henüz takvim net değil ama işçi kesimi diyor ki biz bunu uzatmayalım, bir aya yaymayalım, hemen belirleyelim diyor. Aralık ayının ilk 10 günü komisyonları toplayalım işçi ne alacağını bilsin, işveren de ne vereceğini bilsin diye bir vurgu yapıyor. Şimdi gözümüz kulağımız hem takvimde hem de asgari ücretin ne olacağında, görüşmelerin nasıl geçeceğinde.