Ekonomi Son dakika: Erdoğan duyurdu! Bayramda köprü-otoyolları ücretsiz olacak

Son dakika: Erdoğan duyurdu! Bayramda köprü-otoyolları ücretsiz olacak

12.07.2021 - 19:35 | Son Güncellenme:

Gelen son dakika haberine göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası alınan flaş kararları duyurdu. Erdoğan, 'Karayolları Genel Müdürlüğümüzün işletmesindeki otoyollar ve köprülerde bayram vesilesiyle uygulanacak ücretsiz geçişler cuma gece yarısı başlayacaktır.' dedi.

Ankara-Niğde Otoyolu'nun, kamu-özel sektör iş birliğiyle milletin hizmetine sundukları yatırımlardan biri olduğunu dile getiren Erdoğan, üç kesim halinde geçen yıl devreye aldıkları bu otoyolun sahip olduğu yerli ve milli akıllı ulaşım sistemleriyle de kendi alanında önemli bir yatırım olduğuna işaret etti. Otoyol güzergahı üzerinde döşenen 1,3 milyon metre fiber optik ağ ve yerleştirilen 500 trafik sensörünün, sürücülerin ortaya çıkabilecek her duruma karşı hazırlıklı olmalarını sağladığını söyleyen Erdoğan, bu projenin hizmete girmesiyle Türkiye'nin Edirne'den Şanlıurfa'ya 1230 kilometre uzunluğunda kesintisiz ulaşım yapılabilen bir otoyol ağına sahip olduğunu anlattı.

Haberin Devamı

CUMA GECE YARISI BAŞLIYOR

Erdoğan, "Niğde-Ankara akıllı otoyolunu kullanan vatandaşlarımıza bir müjde vermek istiyorum. Artık bu otoyolda sürücülerimiz otomobilleriyle yüzde 20, minibüs, yolcu otobüsü, kamyon ve tırlarıyla da yüzde 40 indirimli olarak seyahat edebilecek. Cuma gece yarısı devreye girecek bu indirimin ülkemize ve otoyolumuzu kullanan sürücülerimize hayırlı olmasını diliyorum. Karayolları Genel Müdürlüğümüzün işletmesindeki otoyollar ve köprülerde bayram vesilesiyle uygulanacak ücretsiz geçişler de cuma gece yarısı başlayacaktır." diye konuştu.

Tamamlanan ulaştırma yatırımlarını peyderpey hizmete açmaya devam ettiklerini belirten Erdoğan, "Her biri ayrı güzelliklere sahip Bartın-Amasra-Kurucaşile-Cide arasındaki yolu tamamlayarak, bu gerçekten zor güzergahın standardını yükselttik, mesafesini de 15 kilometreden 11,8 kilometreye düşürdük. Bunun için güzergah boyunca uzunluğu 5 kilometreyi bulan 3 adet çift tüp tünel, uzunluğu 267 metre olan 1 adet çift viyadük, uzunluğu 320 metre olan 6 adet çift köprü, 4 adet de kavşak inşa ettik. İnşallah en yakın zamanda bu yolumuzun resmi açılışını da yapacağız." dedi.

Haberin Devamı

Çanakkale 1915 Köprüsü'nün de içinde yer aldığı Malkara-Çanakkale otoyolundaki çalışmaların da sürdüğüne işaret eden Erdoğan, "Önümüzdeki yılın 18 Mart'ında hizmete açmayı planladığımız 1915 Çanakkale Köprüsü'nde araçların geçeceği yolun çelik döşemelerinin tabliye montajına başlıyoruz. Çanakkale Deniz Zaferi'nin kazanıldığı 18 Mart 1915'i işaret eden 318 metrelik çelik kuleleri ve iki kule arasındaki 2 bin 23 metrelik orta açıklığıyla bu köprümüz, inşallah Cumhuriyetimizin 100'üncü kuruluş yıl dönümünün en önemli sembollerinden biri olacaktır. Ülkemizin dört bir yanında inşası süren tünel ve köprü projelerimizle milletimize eser kazandırmaya devam ediyoruz." değerlendirmesinde bulundu