Ekonomi Son dakika: Erdoğan'dan döviz kuru ve enflasyon açıklaması

Son dakika: Erdoğan'dan döviz kuru ve enflasyon açıklaması

07.04.2021 - 13:13 | Son Güncellenme:

Son dakika haberlere göre Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM grup toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Dövizdeki dalgalanma ekonomik temelli değil. Son dönemde bir miktar artan enflasyonu tekrar tek haneye indirmekte kararlıyız." dedi.

Son dakika: Erdoğandan döviz kuru ve enflasyon açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı:

Haberin Devamı

Son dönemde bir miktar artış gösteren enflasyonu yeniden tek haneye düşürmekte kararlıyız, bunu başaracağız. Faizleri de tek haneli rakamlara indirmekte kararlıyız.

Bankacılık sektörümüz büyüme ve kalkınmamızı destekleyen bir konumda bulunuyor. Bankacılık sektörümüz takipteki alacak oranı Şubat'ta yüzde 4 seviyesindedir.

Bankacılık sektörünün döviz pozisyon açığı olmadığı gibi, yaklaşık 6 milyar dolar fazlası mevcuttur. Küresel değer zincirlerine önemli ölçüde enterge olduk.

"TÜM ZAMANLARIN REKORUNU KIRDIK"

Mart ayında ihracatta tüm zamanların rekorunu kırdık, ilk çeyrekte ihracatın ithalatı karşılama oranı da yüzde 82'ye ulaşarak cari açığımız azaltılmasında önemli katkıda bulundu.

Turizm sektörümüz ümit verici bir rezervasyon talebiyle karşı karşıyadır, salgın belirli seviyenin altına düştüğünde eskisinden çok daha güçlü bir turizm sektörüne sahip olacağımız görülüyor.

Haberin Devamı

Türkiye ekonomisi taşıdığı potansiyel ile daha nice büyük başarı hikayelerine imza atacaktır. Ekonomi reform paketi, bu başarı hikayesini daha yükseğe çıkaracak unsurlar içeriyor. Reformları açıkladığımız takvime uygun şekilde hayata geçireceğiz

Hala 9 şehir hastanemizin inşaası, 3'nün ihalesi, 3'ünün de proje çalışması sürüyor. Engelli maaşlarını 2002 yılında 24 liradan 914 liraya çıkardık. Yaşı maaşlarını da 24 liradan 763 liraya çıkarttık.

KANAL İSTANBUL AÇIKLAMASI

Ülkemizin en büyük ve en stratejik altyapı projesi olan Kanal İstanbul ile ilgili hazırlıklarımızı büyük ölçüde tamamladık. Kanal İstanbul'un iki yakasında kurulacak, 500 bin nüfuslu şehir, depremle mücadele noktasında faydalı olacaktır. Kanal İstanbul ile ilgili hazırlıklarımızı büyük ölçüde tamamladık, projenin ÇED raporu tamamlandı. İsteseniz de istemeseniz de biz Kanal İstanbul'a başlıyoruz, yapacağız.