Ekonomi Sönmez Holding outlet alışveriş merkezi açtı

Sönmez Holding outlet alışveriş merkezi açtı

08.11.2009 - 16:16 | Son Güncellenme:

Sönmez Holding Yönetim Kurulu Başkanı Celal Sönmez, Sönmez Holding’in yeni dönemde büyüme politikasında tekstilin yanı sıra, enerji, turizm, çimento, perakende ve lojistik sektörlerinin hep birlikte lokomotif görevi göreceğini söyledi.

Sönmez Holding outlet alışveriş merkezi açtı

9 yıl önce ‘Bursa’nın en eğlenceli alışveriş merkezi’ sloganıyla hizmete açtığı As Merkez AVM’nin, 6 milyon dolarlık yatırımla Bursa’nın ilk Outlet’i olarak hizmete girmesi dolayısıyla düzenlenen basın toplantısında Sönmez Holding ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Celal Sönmez, "Grubun uzun yıllar lokomotifi olan tekstilde 1990’ların sonunda 4 bin işçi çalışıyordu. Bugün itibariyle tekstilde çalışan sayısı 400’e düşmüş durumda. Tekstilin grup içindeki payı da yüzde 20-25’ler düzeyinde. Diğer sektörlerdeki ciroların artışına bağlı olarak 2010 sonunda sektörlerin payları daha netleşebilir. Ancak artık tek bir lokomotifimiz olmayacak. Enerjide, turizmde, perakendede, lojistik ve çimento sektörleri tekstille birlikte yeni dönemde büyümenin motoru olacak. Yeni iş kollarının değerlendirilmesinde verimliliği,rekabet edebilirliği ön plamda tutacağız" diye konuştu. Sönmez, havacılık ve medya sektöründe de faaliyet gösteren grubun toplam istihdamının 3 bin civarında olduğunu ve yeni yatırımlarla istihdamı arttırma çabası içinde olacaklarını söyledi.

-"ENERJİDE KAPASİTE 70’DEN 207 MEGEWATA ÇIKACAK"-

Haberin Devamı

Sönmez, turizm sektörüne Baia Otel yatırımları ile girdiklerini ve Türkiye çapında otel sayısının dörde çıktığını belirtirken, enerji sektöründe de iddialı olduklarını, halen 70 megawatt olan doğalgaz çevrim santrali üretim kapasitesini 2010 yılında yapacakları yatırımla 207 megawata çıkaracaklarını kaydetti. Sönmez, çimento fabrikası yatırımının da son aşamaya geldiğini ve Ocak 2010’da ilk çimento üretimini gerçekleştireceklerini açıkladı.

Grubun perakende ve özellikle elektronik perakende de büyümesini sürdüreceğini belirten Sönmez, Bursa’nın outlet konusunda komşu illere de hizmet veren bir merkez olacağına işaret ederek " Biz bu konuda geçmiş yıllarda olduğu gibi Bursa’ya örnek olmak istiyoruz. Outlet Bursa’nın önemli bir ihtiyacı ve bizi diğer yatırımcıların da izlemesinden mutluluk duyarız.Biz her zaman Bursa ekonomisinin gelişmesine hizmet için varız"dedi.

"-KÜRESEL KRİZE RAĞMEN AVM YATIRIMI CAZİBESİNİ KORUYOR"-

Haberin Devamı

Sönmez Holding’in turizm, inşaat, enerji, çimento ve teknoloji alanında yaptığı yatırımlarla başlattığı yapısal dönüşüm perakende sektöründe, "Tematik Alışveriş Merkezi" konsepti ile sürdürdüğünü vurgulayan Sönmez, dünya üzerindeki trendleri yakından takip ettiklerini belirterek, 2010 yılında 199 milyar Dolar ciroya ulaşması beklenen perakende sektörünün içerisinde AVM’lerin yüzde 30 ciroya ulaşacağını söyledi.

Küresel krizin yarattığı olumsuz etkilere rağmen AVM sektörünün hala cazibesini koruduğunu hatırlatan Sönmez, Türk perakende sektörünün Avrupa’da 7. ve dünyada da 10. sırada yer aldığını belirtti. 9 yıl önce ‘Bursa’nın en eğlenceli alışveriş merkezi’ sloganıyla hizmete açtıkları As Merkez AVM’yi müşteri ihtiyaçlarının yeniden tanımlanması sonucunda ‘Tematik Alışveriş Merkezi’ olarak değiştirmeye karar verdiklerini ifade eden Sönmez, "Bu dönüşüm için yaklaşık 6 milyon Dolar bütçe ayırdık. Bu rakamın 5 milyon Doları yapısal, 1 milyon Doları da reklam ve ilan için harcanacak. Hedefimiz sadece Bursa’nın değil çevre illerin de gerçek Outlet ihtiyacını karşılayacak bir Outlet AVM’yi hayata geçirmekti. Bugün bu projemizi hayata geçirmenin mutluluğu içindeyiz" şeklinde konuştu.

-"PRESTİJLİ MARKALAR SIRADA "-

Haberin Devamı

AVM’nin Outlet’e dönmesinin ardından merkezden ayrılan firma olup olmadığı ile ilgili bir soruyu yanıtlayan Celal Sönmez, "Ayrılan firma olmadı. Aksine katılan 13 yeni firma oldu. İçerdeki kapalı alan metrekare yetmedi. Dışarıda inşaatına başlanan bölümler var. Dünyaca ünlü ve prestijli markalar da 2-3 ay içerisinde Outlet’e katılacak. Bunların isimlerini daha sonra açıklayacağız. Bursa halkı kaliteli ürünleri en uygun fiyata alacak " dedi.

-"PERAKENDENİN KURALI DEĞİŞTİ OYUNU KURALINA GÖRE OYNUYORUZ"-

Celal Sönmez’den sonra söz alan As Merkez Outlet Genel Müdürü Fahir Çam, perakende sektörüne önemli ilkler sağladıklarını belirterek, "6 aydır bu konsept üzerine çalışıyoruz. Bursa da ilk ve tek olarak bir outlet konseptli alışveriş merkezi yaratma fikri ile yola çıktığımızda tüm mağazalarımızdan olumlu dönüşler aldık. Bu da kararımızın ne kadar doğru olduğunu bize gösterdi. Türkiye’nin en büyük oyuncak hipermarketi gibi birçok ilkin yanı sıra Bursalıları ve şehrimizden transit geçiş yapan konuklarımızı uygun fiyatlı alışveriş ile tanıştıracağız. Kriz dönemine rağmen 6 Milyon Dolar gibi bir yatırım yaparak misafirlerimizin karşısına çıkıyoruz" dedi.

Son 20 yıldır perakende sektörünün ciddi bir dönüşümden geçtiğini ifade eden Çam, "Ekonomik krizlerin ardından tasarruf refleks olmaktan çıktı. Müşterilerde en iyiyi en ucuza alma anlayışı oluştu. Biz de konseptimizi değiştirme kararı aldık. Oyunu kuralına göre oynuyoruz" dedi. Bursa’nın ilk ve tek Outlet konseptli alışveriş merkezi olduklarını dile getiren Fahir Çam, sürpriz hediyeler ve etkinliklerle başlatılan Outlet Şenliği’nin 26 Kasım’a kadar devam edeceğini kaydetti. As Merkez Outlet’in açılışı dolayısıyla pop müzik sanatçısı Sıla bir konser verdi.

-TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK OYUNCAK MARKETİ DE BURADA-

Haberin Devamı

As Merkez Outlet’te aralarında Marks & Spencer, Mudo City, LC Waikiki, Tepe Home, Bursa Kitap Merkezi, Kervan, Derimod, Mavi Jeans, Beymen Business, İGS, Hatemoğlu, İpekyol, D’S Damat, Türkiye’nin En Büyük Oyuncak Hipermarketi Hayal Dünyası, Tiffany ve Bursa’nın en büyük spor mağazası olarak gösterilen Intersport Sporting’in bulunduğu 77 mağaza yer alıyor.

Ayrıca Isıtma, soğutma, aydınlatma, kapalı devre kamera sistemleri, ortak alanlara ait müzik yayını, uydu TV,kablosuz internet olanağı ve ileri teknoloji donanımlı elektronik güvenlik sistemlerine sahip olan As Merkez Outlet içerisinde 4 salonda birden vizyon filmlerini takip eden Avşar Sinemaları yanı sıra "Bursa’nın ilk buz pisti" Fun On Ice da yer alıyor.

"Bursa’nın ilk yapı marketi" Tekzen, "Anadolu’nun en büyük teknoloji marketi" olarak görülen Teknolojix, Maxi Tansaş, Mc Donald’s, Çilek Mobilya, Kray Mobilya, Bursa’nın tek Fenerium mağazası, Kebapçı İskender ile iş dünyasına hizmet verecek şekilde yapımı gerçekleştirilen Baia Bursa Hotel’in de aralarında bulunduğu diğer tesisler de As Merkez Outlet kompleksini tamamlıyor.

Yazarlar