Ekonomi ‘Su Kanunu’ bu kez yolda

‘Su Kanunu’ bu kez yolda

12.08.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Bekir Pakdemirli ve Vahit Kirişçi döneminden bu yana yasalaştırılacağı ifade edilen ancak halen TBMM’ye sunum aşamasına getirilemeyen “Su Kanunu” yeniden bakanlığın gündemine aldı.

‘Su Kanunu’ bu kez yolda

HANDE ATILGAN Ankara - Bakanlık aradan geçen yaklaşık 10 yılda 3 kez revize edilen Su Kanunu taslağını raftan indiriyor. Su konusunda, 2021’de yapılan 1. Su Şurası’yla hızlanan pek çok politika üretici adım atılırken, son olarak 2019’da güncellenen taslak içinde öngörülen uygulamaların bazıları da parça parça hayata geçirildi. Son haliyle 6 bölüm ve 30 maddeden oluşan taslakta, “Su kaynaklarının korunması, geliştirilmesi ve iyileştirilmesi; sürdürülebilirlik; suyun tek elden bütüncül yönetilmesinin sağlanması; tasarruflu ve verimli kullanım; havza, taşkın ve kuraklık yönetim ve sektörel tahsis planlarının uygulanmasının kanun yoluyla sağlanması; tahsislerin tek elden yapılması; suyun hukuki niteliğinin kanun eliyle düzenlenmesi ve Avrupa Birliği su müktesebatına uyumun sağlanması” amaçları yer alıyor. 

Haberin Devamı

Taslakta Su Bilgi Sistemi ile su kaynaklarına ilişkin bilginin tek kaynakta toplanması, kullanılmış suların geri kazanımı gibi bazı hususlar gerçekleştiriliyor.