Ekonomi Sürat Kargo ihalesinde 335.5 milyonluk teklif

Sürat Kargo ihalesinde 335.5 milyonluk teklif

30.07.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), önceki gün yapılan Sürat Kargo ve Sürat Lojistik ihalesinde, en yüksek teklifin 335.5 milyon TL ile muhammen bedelin üzerinde gerçekleştiğini bildirdi.

Sürat Kargo ihalesinde 335.5 milyonluk teklif

TMSF’nin internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, ihale sürecinde şartname satın alan 16 yatırımcıdan 11’i bilgi odası sürecine dahil oldu ve süreç içerisindeki ilave bilgi taleplerini ve sorularını kuruma iletti. Son başvuru tarihinde idari belgelerini ve mali tekliflerini sunmak suretiyle 4 firma tarafından başvuru yapıldı. Teklif sahipleriden birinin belgelerindeki eksiklik nedeniyle katılamadığı ihalede diğer 3 katılımcının zarfından 230 milyon lira, 325 milyon 575 bin lira, 327.5 milyon lira teklif çıktı.

Haberin Devamı

Kapalı zarf aşamasında verilen en yüksek teklif olan 327.5 milyon lira üzerinden açık artırma aşamasına geçildi ve katılımcılar tarafından yapılan artırımlar sonucunda 335.5 milyon lirayla en yüksek teklife ulaşıldı. Bu teklif, 325 milyon liralık muhammen bedelin üstünde olduğundan gerekli izinlerin temini amacıyla Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Rekabet Kurumu ile Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’na başvuruda bulunulmasına karar verildi. Söz konusu izin ve onayların alınması akabinde ihale Fon Kurulu’nun nihai onayına sunulacak.