Ekonomi Sürdürülebilir enerji kredisi

Sürdürülebilir enerji kredisi

24.09.2020 - 07:00 | Son Güncellenme:

Enerjisa Üretim Santralleri AŞ, 7 bankayla 650 milyon euro’luk “Sürdürülebilirlikle Bağlantılı Kredi Sözleşmesi” imzaladı. Yapılan açıklamaya göre, şirket, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına rağmen hız kesmeyerek ağustos ayında toplam hacmi 1.5 trilyon doları geçen sürdürülebilir borçlanma araçlarından biri olan Sürdürülebilirlikle Bağlantılı Kredi Mekanizması’ndan faydalanacak.

Sürdürülebilir enerji kredisi

İki önemli alanda sürdürülebilirlik çalışmalarına hız verecek olan şirket, bir taraftan enerji yatırımları portföyünde yenilenebilir enerji payını önemli oranda artıracağını taahhüt ederken, diğer yandan cinsiyet eşitliğinde de uluslararası ölçekte en iyi standartlara çıkmak için çalışacak. Akbank, Garanti BBVA, İş Bankası, HSBC, ING, TEB ve İşbank AG’nin içinde bulunduğu 7 banka, Sürdürülebilir Kredi Mekanizması kurallarına göre finansman sağlayacak.

Stratejik önceliklerden

Enerjisa Üretim Üst Yöneticisi İhsan Erbil Bayçöl, Enerjisa Üretim’in, yüzde 56’sı yerli ve yenilenebilir kaynaklardan oluşan 21 santral yatırımıyla enerjinin kesintisiz arzı için üretmeye devam ettiğini kaydetti. Bayçöl, “Enerjisa Üretim olarak hem bu yükseliş ivmesini devam ettirmek hem de bizim için stratejik önceliklerimizden biri olan yenilebilir alanda yeni yatırımlar gerçekleştirmek en önemli önceliklerimiz arasında” dedi.