Ekonomi Sürdürülebilir finans için inisiyatif var

Sürdürülebilir finans için inisiyatif var

24.02.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Mehmet Ali Akben, Türk bankacılık sektörünün pek çok alandaki öncü ve yenilikçi tavrını ‘sürdürülebilirlik’ alanında da sergilediğini belirterek, “Bankacılık sektörünün sürdürülebilir finans alanında inisiyatifi ele aldığını, gerek risk yönetimi, gerekse kaynak tahsisi anlamında pek çok iyi uygulama örneği sergilediğini görüyoruz” dedi.

Sürdürülebilir finans için inisiyatif var

İş Dünyası ve Sürdürülebilir Kalkınma Derneği (SKD Türkiye) tarafından 2013 yılından bu yana düzenlenen ‘Sürdürülebilir Finans Forumu’nun 7’ncisi çevrim içi gerçekleştirildi.

Öncü ve yenilikçi

Akben, sürdürülebilir bir kalkınma modeline geçişin, aynı zamanda kaynak tahsisi sürecindeki özel konumu nedeniyle finans sektörü için çok önemli fırsatları da beraberinde getirdiğinin altını çizerek, şu değerlendirmelerde bulundu:

“OECD’nin tahminlerine göre ‘Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’ne ulaşılabilmesi için 2030 yılına kadar dünya genelinde, her yıl yaklaşık 7 trilyon dolar tutarında ilave yatırım yapılması gerekmektedir. Kuşkusuz bu devasa yatırımların hayata geçirilebilmesi için gereken finansmanın sağlanması, finans sektörü için, kaynak ve ürün çeşitliliğinin artırılması, kamusal ve uluslararası fonlara aracılık ve daha fazla inovasyon anlamına gelmektedir.

Türk bankacılık sektörü pek çok alandaki öncü ve yenilikçi tavrını ‘sürdürülebilirlik’ alanında da sergiliyor. Bankacılık sektörünün sürdürülebilir finans alanında inisiyatifi ele aldığını, gerek risk yönetimi gerekse kaynak tahsisi anlamında pek çok iyi uygulama örneği sergilediğini görüyoruz.”