Ekonomi Sürdürülebilirliğe 400 milyar destek

Sürdürülebilirliğe 400 milyar destek

18.05.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Garanti BBVA Genel Müdürü Recep Baştuğ, şirketlerin sürdürülebilirlik yatırımlarına 2025’e kadar 400 milyar TL destek sağlamayı hedeflediklerini söyledi.

Sürdürülebilirliğe 400 milyar destek

Garanti BBVA’nın, Avrupa Yeşil Mutabakatı (AYM) uyum sürecinde Türkiye’deki yatırımların önünü açmak ve ihracat süreçlerine destek olmak amacıyla başlattığı ‘İhracatta Sürdürülebilir Gelecek’ toplantılarının beşincisi Adana’da gerçekleştirildi. 

Haberin Devamı

‘Zaman azalıyor’

Türkiye’nin ihracatında önemli bir yeri olan Adana’da faaliyet gösteren şirketlerin önde gelenlerini bir araya getiren etkinlikte AYM ve Sınırda Karbon Düzenleme Mekanizması’yla (SKDM) ilgili bilgiler verildi. Etkinlikte konuşan Recep Baştuğ, “Sınırda Karbon Düzenleme Mekanizması ticaretin kurallarını değiştirecek. Sürecin finansal boyutu 1 Ocak 2026’da devreye girecek. Yani bu sürece uyum sağlamak için fazla vaktimiz kalmadı” dedi. Baştuğ şöyle devam etti:

“Garanti BBVA olarak, iklim kriziyle mücadele konusunda 18 yılı aşkın süredir çalışıyoruz. Sorumluluklarımızın farkındayız. Avrupa Yeşil Mutabakatı’na uyum sürecinde de ülkemizdeki şirketleri desteklemeyi ve sürdürülebilir yatırımların önünü açmayı önemsiyoruz. Ana hissedarımız BBVA’nın 2018-2025 arasında 300 milyar euro’luk sürdürülebilir finansman sağlama hedefi var. Biz de bu hedefe 2025 yılına kadar en az 400 milyar TL tutarında destek sağlamayı hedefliyoruz. Şu ana kadar bunun yaklaşık yarısını gerçekleştirdik. Sürdürülebilir finansman hedeflerimizin yanı sıra, karbon yoğun sektörlerdeki riskimizi azaltmak konusunda da net hedeflerimiz var.”