Ekonomi Sürdürülebilirlik faaliyetlerindeki son gelişmeler

Sürdürülebilirlik faaliyetlerindeki son gelişmeler

04.04.2023 - 14:07 | Son Güncellenme:

Yaşanabilir bir dünya açısından, ‘sürdürülebilirlik faaliyetleri’ şirketler için her geçen gün daha büyük önem kazanıyor.

Sürdürülebilirlik faaliyetlerindeki son gelişmeler

Şirketler sürdürülebilirlik faaliyetleriyle doğal kaynakları maksimum verimle kullanmayı ve gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmayı hedefliyor.

Haberin Devamı

TERCİH YENİDEN İNŞA DEĞİL RESTORE ETMEK

Daha az malzeme kullanarak daha çok şey yapmayı hedefleyen Dyson, tüm operasyonlarında sürdürülebilirliği destekliyor. Tüm küresel CO2 emisyonlarının yüzde 8'i beton üretiminden kaynaklandığı ve her 1m³ beton için 1 ton karbondioksitin atmosfere salındığı gerçeğinden yola çıkan Dyson, ofislerdeki israfı azaltmaya ve tesisine mümkün olduğunca yenilenebilir ve temiz enerji sağlamak için, yenilerini inşa etmek yerine restore etmeyi tercih ediyor.

Şirketin Malmesbury'deki kampüsü de çevreye verilen zararı en aza indirecek şekilde modernize ediliyor. Burada ilk olarak, gazlı ocakları indüksiyon üniteleriyle değiştirip klima ihtiyacını ortadan kaldırarak, restoranları yüzde 100 yenilenebilir elektrikle çalışır hale getirdiler. Şirket, bu yaklaşımı gelecekteki tüm tesislerinde uygulamayı hedefliyor.