Ekonomi ‘Sürdürülebilirlik için katkıya devam’

‘Sürdürülebilirlik için katkıya devam’

14.12.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Garanti BBVA, üst üste 8. kez Dow Jones Sürdürülebilirlik Endeksi’nin (DJSI) Gelişmekte olan Piyasalar kategorisinde (DJSI – Dow Jones Sustainability Index Emerging Markets) yer alan Türkiye’den tek şirket olduğunu duyurdu.

‘Sürdürülebilirlik için katkıya devam’

Bankadan yapılan açıklamada, “Sürdürülebilirliği tüm faaliyetlerine ve iş stratejisine entegre eden Garanti BBVA, 2015’ten beri yer aldığı Dow Jones Sürdürülebilirlik Endeksi’nde elde ettiği 82 puanla başarısını bir kez daha tekrarladı. Garanti BBVA bu yıl karbonsuzlaşma hedefleri, finanse edilen emisyonlar gibi ileri derecedeki sürdürülebilirlik konularının entegre edilerek değerlendirme kriterlerinin zorlaştığı endekste küresel bankacılık sektöründe en yüksek 6. puanı aldı. Geçen yıla göre puanını 75’ten 82’ye çıkaran Garanti BBVA sürdürülebilirlik yönetişiminin sağlamlığını uluslararası mecralarda da tescil etti” denildi.

Haberin Devamı

Garanti BBVA Genel Müdürü Recep Baştuğ, “Şeffaf ve sürdürülebilir iş yapış anlayışımızın uluslararası arenanın en saygın endeksleri arasında yer alan DJSI tarafından takdir görmesi, paydaşlarımızla kurduğumuz güçlü ilişki adına bizler için büyük önem teşkil ediyor. Sürdürülebilir finans alanındaki ürün ve hizmetlerimizle müşterilerimize verdiğimiz destek ve danışmanlığın yanı sıra, kendimize koyduğumuz iddialı hedefleri daha da ileri taşıyarak sürdürülebilirliğe her yönden katkı sağlamaya devam edeceğiz” dedi.