Ekonomi Tarım Bakanlığı’ndan kadın üreticiler için yeni proje

Tarım Bakanlığı’ndan kadın üreticiler için yeni proje

02.04.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ayşe Ayşin Işıkgece, küçük üretici kadınların ürettikleri geleneksel gıda maddelerinin şehirlerin market reyonlarında yer bulabilmesi için yeni bir proje başlatacaklarını açıkladı.

Tarım Bakanlığı’ndan kadın üreticiler için yeni proje

AYŞEGÜL KAHVECİOĞLU Ankara - Projeye göre, kadınların ürettikleri evsel gıdalar, Tarım Bakanlığı'nın belirleyeceği "ara toplayıcılar" vasıtasıyla toplanacak; bakanlığın kontrolünden geçirilerek tek bir marka adı altında paketlenip, marketlere dağıtılacak.

Haberin Devamı

‘Anatolia’ markası

Işıkgece, projeyi TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Kadın İstihdamının Arttırılması, Kadın Girişimciliğinin, Kooperatifçiliğinin Güçlendirilmesi ve Desteklenmesi Kapsamında Mevcut Sorunların Tespiti ve Çözüm Önerilerinin Belirlenmesi Alt Komisyonu'nda anlattı. Özellikle küçük illerde kadınların kendi mutfağında, bahçesinde küçük üretimler yaptığını ancak bu üretimin pazara çıkmaya değecek miktarda olmadığını söyleyen Işıkgece, bakanlığın bu kadınlar için yeni bir model kurguladığını belirtti.

Işıkgece, "Bakanlığımız ürünlerle ilgili bir çerçeve çizsin istiyoruz. Örneğin 'erişte üretimi' diyelim. Biz bakanlık olarak sahaya ara toplayıcılar çıkartalım; onlar kadınların ürettiği ürünleri bakanlığımızın belirlediği kıstaslara göre toplasın. Sonra bunu bakanlığın belirleyeceği tek bir marka adı altında standart olarak ambalajlasın.Örneğin Kayseri'de evsel olarak üretilen mantı ile Maraş'ta üretilen mantı aynı ambalaj görüntüsünde olacak ve bunun standart bir markası olacak. Bakanlık mesela buna 'Anatolia' diye bir marka adı verecek."

Haberin Devamı

Projenin altyapısının hazırlandığını söyleyen Ayşe Ayşin Işıkgece, kısa süre içinde hazırlıkların Bakan Vahit Kirişci'ye sunulacağını aktardı.