Ekonomi ‘Tekno devrimin öncüsü Türkiye’

‘Tekno devrimin öncüsü Türkiye’

07.10.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

Togg’un kamera tedarikçisi de olan Büyütech’in tesis açılışında konuşan Bakan Kacır, “Türkiye’nin bu kez devrimin seyircisi değil, öncüsü olmasını sağladık” dedi.

‘Tekno devrimin öncüsü Türkiye’

Türkiye’nin ilk kamera sistemleri üretim tesisi açılışına katılan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “Togg’u akıllı ve elektrikli otomobil olarak tasarladık. Türkiye’nin bu kez devrimin seyircisi değil, öncüsü olmasını sağladık” dedi.

Haberin Devamı

Gebze’deki Bilişim Vadisi’nde, Togg’un kamera tedarikçisi de olan Büyütech’in açılış törenine Bakan Kacır, TBMM, Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Mustafa Varank ve Büyütech ortakları Ömer Orkun Düztaş ile Alparslan Işıklı da katıldı.

‘Tekno devrimin öncüsü Türkiye’

Kacır, otomobillerin araç olmaktan çıkıp hızla akıllı cihazlara dönüştüğünü ifade ederek, şunları söyledi:

“Otomotivde kârlılık araç satışı, satış sonrası hizmet ve sigorta hizmetleri gibi geleneksel alanlardan paylaşımlı mobilite, dijital hizmetler gibi yeni alanlara kayıyor. Böylesine güçlü bir devrimin yaşandığı bu dönüşüm sürecini, fırsat görüyoruz.

Bu devrim, hem Türkiye’de halihazırda üretim yapan küresel markaların yatırımlarını hızlandıracak hem de ABD, Çin ve Avrupa’dan yeni marka yatırımlarını Türkiye’ye yönlendirecek. Kamu destekli özel sektör girişimi olan yerli otomobil projemiz Togg’u akıllı ve elektrikli otomobil olarak tasarladık. Böylelikle Türkiye’nin, bu kez devrimin seyircisi değil, öncüsü olmasını sağladık.”