Ekonomi Teknoloji devleri yapay zeka için ‘seçim’ ittifakı hazırlığında

Teknoloji devleri yapay zeka için ‘seçim’ ittifakı hazırlığında

15.02.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Aralarında Meta, Microsoft, Google, Microsoft, TikTok ve OpenAI gibi teknoloji devlerinin bulunduğu şirketler bu yıl dünya çapında yapılacak önemli seçimler öncesinde seçmenleri kandırmaya yönelik yapay zeka içeriklerini engellemek için bir anlaşma üzerinde çalıştıklarını duyurdu.

Teknoloji devleri yapay zeka için ‘seçim’ ittifakı hazırlığında

Şirketler tarafından müzakere edilmekte olan deepfake ve diğer tehlikeli içeriklere ilişkin bu “anlaşmanın” cuma günü Münih Güvenlik Konferansı’nda duyurulması planlanıyor. Washington Post’a göre şirketler, seçmenleri aldatmayı amaçlayan yapay zeka tarafından üretilen görüntüleri, videoları ve sesleri tanımlamak, etiketlemek ve kontrol etmek için yollar geliştirmeyi kabul edecekler.

Haberin Devamı

2024 yılında başta Türkiye’deki yerel seçimler ve ABD’deki başkanlık seçimleri olmak üzere Rusya, Tayvan, İngiltere, Hindistan ve Güney Afrika gibi 50’den fazla ülkede, yüz milyonlarca insan oy kullanacak.

Güncellemelere dikkat

Öte yandan Forbes, bu yıl Android ve iPhone güncellemelerine yapay zeka hakim olacağını ve bu güncellemelerin çoğunun da Google’dan geleceğini yazdı. Yapay zeka sohbetinin bu yıl özel mesajlaşma uygulamalarına girmesi bekleniyor. Google tüm Android ve iPhone kullanıcılarını bu yeni teknolojilere karşı çok dikkatli olmaları konusunda uyardı.

OpenAI CEO’su Altman uyardı

Yapay zeka uygulaması ChatGPT’yi geliştiren OpenAI’ın CEO’su Sam Altman  kontrol olmadan yapay zekanın topluma sunulmasının tehlikesine dikkat çekerek, denetimde Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı benzeri bir kuruluş olabileceğini belirtti.