Ekonomi Tekstil sektörü Küba ve Dominik çıkarmasında

Tekstil sektörü Küba ve Dominik çıkarmasında

20.05.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Türk tekstil sektörü, hedef ülkeler stratejileri kapsamında Küba ve Dominik Cumhuriyeti’ne ziyaret gerçekleştirdi.

Tekstil sektörü Küba ve Dominik çıkarmasında

EKONOMİ SERVİSİ - Küba Devlet Başkanı Miguel Diaz-Canel Bermudes ve Dominik Cumhuriyeti Ticaret ve Sanayi Bakanı Víctor Orlando Bisono Haza ile görüşmeler yapıldı. Geçen yılı 12.9 milyar dolarlık ihracatla kapatan Türk tekstil sektörünün hedefleri hakkında açıklama yapan İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Öksüz, “İhracat potansiyelimizin yüksek olduğu uzak ülkelere odaklanmaya devam edeceğiz” dedi.

Haberin Devamı

Ticaret potansiyeli görülüyor

Küba Dış Ticaret ve Dış Yatırım Bakanlığı, Sanayi Bakanlığı, Turizm Bakanlığı ile de toplantılar gerçekleştiren İTHİB heyeti, Küba’da yerleşik tekstil işletmelerinde yerinde incelemelerde bulunuldu. Dominik Cumhuriyeti’nde ise Santo Domingo Büyükelçisi Yeşim Kebapcıoğlu, Dominik Cumhuriyeti Ticaret Bakanı ile de görüşmeler gerçekleştirilerek, fabrika ziyaretleri yapıldı. İTHİB Başkanı Ahmet Öksüz, “Önümüzdeki günlerde bu görüşmeleri ticaret potansiyeline dönüştürmek için ticaret heyeti ve alım heyeti gibi organizasyonlar da düzenlemeyi planlıyoruz” dedi.

80 milyar dolarlık yıllık üretim var

Türkiye’nin tekstil ve hazırgiyim sektörlerinde elyaftan nihai hazır giyim ürüne kadar tüm üretim aşamalarını başarıyla üretebildiğini kaydeden Ahmet Öksüz, “Türkiye, iç piyasanın tüm taleplerini karşılamanın yanında, bunu ihraç edebilen dünya üzerindeki birkaç ülkeden biri. Bu bizim ayrıcalıklı olduğumuz ve rekabet avantajı sağladığımız bir durum. Tekstil ve hazırgiyim sektörlerimizin 80 milyar dolar değerinde yıllık üretimi bulunuyor.” diye konuştu. Öksüz, muhataplarını Texhibition İstanbul Kumaş, İplik ve Tekstil Aksesuarları Fuarı’na davet ettiklerini de söyledi.

Haberin Devamı

Küba Devlet Başkanı Miguel Diaz-Canel Bermudes’in, İTHİB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Öksüz ve İTHİB Yönetim Kurulu Üyelerini ağırladığı ziyarette iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin geliştirilmesi amaçlanıyor.