Ekonomi Televizyonlar gole koşuyor!

Televizyonlar gole koşuyor!

09.05.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Avrupa Futbol Şampiyonası’na az bir zaman kala gözler televizyon pazarına çevrildi. Türk Milli Takımı’nın katıldığı şampiyonayı daha iyi izlemek isteyenler daha geniş ekran, ultra HD, 4K özelliği olan TV’lere talebi artırıyor

Televizyonlar gole koşuyor

Dünyayı futbola kilitleyecek olan Avrupa Futbol Şampiyonası Euro 2016’ya bir ay kala televizyon pazarı hareketlendi. Türkiye’nin de katılacağı şampiyonayı daha iyi izlemek isteyen futbolseverler, TV satışlarına doping yapıyor. Televizyon üreticileri de bu dönemde yeni TV modellerini maçlar için öne çıkarıyor. Herkes stadyum havasını evlerine taşımak için şimdiden hazırlıklara başladı.

Haberin Devamı

Türkiye Milli Takımı’nın katılacağı Euro 2016’nın özellikle 4K TV satışlarını yüzde 15 oranında artırması bekleniyor. Türkiye’de 3 milyon adedin üzerinde olan TV pazarının bu yıl yüzde 30 oranında 4K olması bekleniyor. Kavisli, ultra HD, 4K teknolojilerinin öne çıktığı sektörde futbolseverler için TV modellerini araştırdık.

BEKO
Model: 4K Android
Ultraslim TV
Ekran: 55 inç, 139 ekran
İncelik: 8.5 mm
İşletim: Dört çekirdekli Android TV
4K: Var
Sesli arama: Var
Netflix erişim: Var
Ses: 3D Sound
Dahili uydu alıcısı: Var

VESTEL
Model: 78CA9500
Ekran: 78 inç, 198 cm
Panel tipi: Kavisli
Özellikler: 3D, Ultra HD
Çözünürlük: 3840x2160
Smart TV: Var
Dahili uydu alıcısı: Var
HDM girişi: 4 adet
Sistem frekansı: 1200 Hz
Wi-Fi: Var
USB girişi: 3 adet
Fiyat: 18.000 TL

Haberin Devamı

SAMSUNG
Model: UE65JS9000
Ekran: 65 inç, 165 cm
Çözünürlük: 3840 x 2160
Arayüz: Tizen
Hoparlör gücü: 60 watt
HDMI girişi: 4 tane
Tuner: Var
Led: Var
Kavis: Var
SUHD: Var
Ağırlık: 30 Kg
Fiyat: 13.000 TL

PHILIPS
Model: 65PUS7600
Ekran: 65 inç, 165 cm
Çözünürlük: 3.840 x 2.160
Görüntü tarama hızı: 1400 Hz
3D, 4K: Var
Smart TV: Var
HDM girişi: 4
Parlaklık: 400cd/m2
Ses çıkışı: 10Wx2
Fiyat: 7.000 TL

Büyük boyutlu ekran tercihi arttı

Vestel yetkilileri, TV kampanyalarını yeni başlattıklarını belirterek, şampiyonanın satışlara etkisinin önümüzdeki dönemde daha net görüleceğini söyledi. Ancak geçmiş dönemlerdeki şampiyonalarla karşılaştırıldığında satışlarda ciddi bir hareketlenme yaşanması bekleniyor. Böyle dönemlerde tüketiciler TV alma planlarını öne çekerek maçları daha iyi ekranda izlemenin yolunu buluyor. Vestel yetkilileri, daha net ve geniş bir ekranda maç izlemeyi tercih edenlerin genellikle 48 inç ve üzeri boyutlarda televizyon satın aldığını belirterek, “Diğer bir nokta ise restoran ve kafe gibi toplu şekilde maç izlenen yerlerde de büyük ekran tercih ediliyor. 4K ve kavis de televizyonda istenen yeni özellikler arasında” dedi. Evlerinde stadyum havası yaşamak isteyenler 10 bin TL çok özellikli televizyonlara 10 bin TL ve üzerinde bütçeler ayırabilirken, 2-3 bin TL bandındaki TV’lerle de bu futbol şöleninin keyfini çıkarabilecek.

Haberin Devamı

YENİ ÜRÜN

Casper’dan iki cep modeli

Casper, telefon kategorisi ürünlerine 2 yeni ürünü ekliyor. 5.2 inç’lik Full HD ekran, 3 GB bellek, 8 çekirdek ve 32 GB dahili hafızaya sahip Casper Via M1, 13 MP’lik arka ve 5 MP’lik ön kamerayla geldi. Ön yüzünde LED flaş da var. 999 TL’ye satışa sunuldu. Parmak izi okuyuculu Casper Via E1 ise, güvenlik konusunda beklentisi yüksek olan kullanıcılara hitap ediyor. Via E1 ise, 5 inç’lik ekran, 2 GB Ram, 16 GB depolama alanı, 64 GB’ye kadar mikro SD bellek desteği, parmak izi okuyucusu, metal tasarımı, on-cell teknolojisine sahip ekranı ve 749 TL fiyatıyla dikkat çekiyor. İki telefon da 4.5G uyumlu.

YENİ OYUN

League of Legends oyununa yama geldi

League of Legends’da oyun içi yenilikler devam ediyor. Oyunun sihirdarlarına sunduğu en güncel yenilik olan Sezon Ortası Büyüsü, büyücü şampiyonları güçlendirip ön plana çıkarırken, oyunun akışını bir anda değiştirebildiği bilinen ejder savaşlarını da farklı bir boyuta taşıyor. Oyundaki en önemli değişikliklerden biri, büyücü şampiyonlar ve büyülü eşyalar ile ilgili. League of Legends’ın karakteri en yerleşmiş sınıflarından biri olan büyücülerin, stratejik kimliklerini güçlendirmeyi ve standartlara ayak uydurmalarını amaçlayan yama ile belli bir grup şampiyon güncellenerek, tüm büyücü sınıfının makul ve tatmin edici bir hale gelmesi amaçlanıyor.

Haberin Devamı

YENİ GİRİŞİM

Teknolojiyle şehri güzelleştirin…

Şehri güzelleştirecek inovatif fikirleri değerlendirecek olan ve 28-29 Mayıs 2016 tarihlerinde KWORKS Girişimcilik Araştırma Merkezi’nde gerçekleşecek olan Red Bull Basement Hatch İstanbul için başvurular başladı. Program kapsamında katılımcılardan teknolojiyi kullanarak şehirde yaşayan insanların gündelik hayatlarını iyileştirmek için bir proje tasarlamaları bekleniyor. Projeye başvurabilmek için son tarih ise 19 Mayıs Perşembe olarak belirlendi.
Red Bull Basement Hatch’in sonucunda seçilen projenin sahibi 5 Ağustos-7 Ekim tarihleri arasında Sao Paulo, Brezilya’da mentorlar eşliğinde iki ay boyunca kendi projesini geliştirme fırsatını ele geçirecek.