Ekonomi Tesla’nın değeri 100 milyar $’ı aştı

Tesla’nın değeri 100 milyar $’ı aştı

24.01.2020 - 07:50 | Son Güncellenme:

Geçen yılın ilk yarısından beri hisseleri borsada ralli yapan Tesla’nın piyasa değeri ilk kez 100 milyar dolar eşiğini aştı.

Tesla’nın değeri 100 milyar $’ı aştı

Hisse senetlerinin değeri mayıs ayından bu yana üçe katlanan Tesla, Volkswagen’in piyasa değerini geride bıraktı. Tesla’nın piyasa değeri iki Alman üretici Daimler ve BMW’nin toplamını da geçti.

Tesla hisselerinin yükselmesinde, otomobil pazarında elektrikli ürünlere yönelimin artacağına ilişkin beklentiler etkili oluyor. Analistler, Tesla’nın 2025 yılından itibaren yılda 2-3 milyon adet elektrikli araç satacağını ve sektörün lideri olacağını öngörüyor.

Musk’a ödül

Tesla’nın piyasa değerinin artması, kurucusu Elon Musk’a da ödeme yapılmasının yolunu açmış oldu. Şirketin piyasa değerinin sürdürülebilir bir şekilde 100 milyar dolarınüzerinde kalması durumunda Tesla’nın başındaki milyarder isim Elon Musk, para ödülünün 346 milyon dolarlık ilk kısmını alabilecek.

Tesla’nın değeri 100 milyar $’ı aştı



Hep gündemde

Son aylarda birbiri ardına haberlerle adını duyuran Tesla, sürpriz üçüncü çeyrek karı açıkladı.

Çin’deki fabrikasının açılışını yapan şirket, Model Y crossover modelini de tanıttı.
Tesla 2019’da 367 bin 500 adet araç sattı. Aynı dönemde piyasa değerini geçtiği Volkswagen’in satışı 11 milyon adet düzeyinde gerçekleşti. Piyasa değeri liginin en üst sırasındaki Toyota ise 2019’u 9 milyon adet araç satışıyla kapattı.