Ekonomi TMSF, New York’ta açtığı davayı kazandığını duyurdu

TMSF, New York’ta açtığı davayı kazandığını duyurdu

02.10.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’nca (TMSF), Erol Aksoy aleyhine New York’ta açılan davanın kazanıldığı duyuruldu.

TMSF, New York’ta açtığı davayı kazandığını duyurdu

TMSF’den yapılan açıklamada, TMSF’nin hizmet aldığı ABD’deki bir hukuk firmasının, Erol Aksoy’un Britanya Virjin Adaları’ndaki şirketinden oğlu Kerim Aksoy ve kızı Eda Aksoy’un sahibi olduğu Searock Holding adına para yolladığını belgeleriyle ispat ettiği ifade edilerek, şunlar kaydedildi:

Haberin Devamı

“Erol Aksoy’un gönderdiği 1 milyon 900 bin dolar ile bir gayrimenkul alındığının anlaşılması üzerine, New York’taki söz konusu apartman dairesinin TMSF’ye devri için dava açıldı. Mahkeme kararına göre, Eda Aksoy ve Kerim Aksoy’un daireye ait belgeleri, ‘satılmak üzere’ New York Şerif Ofisi’ne teslim etmesine hükmedildi.”

Açıklamada, şu ifadelere de yer verildi:

“2001 ekonomik krizine yol açan bankalardan İktisat Bankası, içi boşaltıldığı için faaliyetlerine devam edemeyip TMSF’ye devredilmiş, mağdur olan müşterilerin paraları TMSF tarafından geri ödenmişti.

Müşterilerinin emanet ettiği paraları usulsuz işlemlerle zimmetine geçirdiği mahkeme tarafından tespit edilen Erol Aksoy, 8 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Karar Yargıtay tarafından da onandı ve kesinleşti. Cezası kesinleşince, Cem Uzan gibi Erol Aksoy da kaçak olarak Paris’e gitti.

Haberin Devamı

TMSF ile 2006 yılında imzaladığı protokolde, Erol Aksoy 1 milyar dolar borcu olduğunu kabul etmiş, fakat imzaladığı protokolün şartlarını yerine getirmediği için temerrüde düşmüştü. TMSF Erol Aksoy’un mal varlıklarına el koyup satarak, zararı karşılamaya çalışıyor.”