Ekonomi Togg’a motor üretmeye talip

Togg’a motor üretmeye talip

05.12.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Tasarım, yazılım ve üretimde Türk mühendislerinden oluşan bir ekiple hizmet veren Joyce Teknoloji’nin, yerli otomobil Togg için motor üretmeyi hedeflediği bildirildi.

Togg’a motor üretmeye talip

Elektrikli motor konusunda yerli üretimle dışa bağımlılığı azaltmayı amaçladıklarını vurgulayan Joyce Teknoloji CEO’su Eren Efe Erkan, yerli L7 sınıf elektrikli araç üreticilerinin motorlarını teslim ettiklerini söyledi. Elektrikli motorların çevreci özellikleri ve performasıyla geleceğin taşıtları olduğunu dile getiren Erkan, şu ifadeleri kullandı:

Haberin Devamı

“Yarının dünyasını birlikte şekillendiriyoruz felsefesiyle gelecekte kullanımı giderek daha çok artacak elektrikli araçlarda bir Türk markası olarak sektörde büyümeyi sürdürüyoruz. Milli gururumuz Togg’dan sonra ülkemizde tanıtımları başlayan L7 sınıfı için tasarlanan ve ülkemizin dışa olan bağımlılığını sonlandıran yeni nesil sıvı soğutmalı elektrik motorlarıyla Türkiye, elektrikli araç pazarında diğer ülkelerin önüne geçebilecek. L7 sınıf araçların prototip motorlarını teslim etmeye başladık. Sıradaki hedefimiz ise Togg için motor geliştirmek.”