Ekonomi TT’nin ilk çeyrek kârı 561 milyon TL

TT’nin ilk çeyrek kârı 561 milyon TL

29.04.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Türk Telekom (TT), 2022’nin ilk çeyreğinde konsolide gelirlerini yıllık yüzde 24.8’lik artışla 9.5 milyar liraya yükseltti.

TT’nin ilk çeyrek kârı 561 milyon TL

 

Yılın ilk 3 ayında 561 milyon liralık net kâr elde eden şirketin faiz, amortisman ve vergi öncesi kârı (FAVÖK) ise yıllık bazda yüzde 8.2 büyüyerek 4.1 milyar TL oldu. 2022’nin ilk çeyreğinde 1.5 milyar liralık yatırıma imza attıklarını belirten Türk Telekom CEO’su Ümit Önal, “Türkiye’nin dijitalleşmesine liderlik etmek, 5G ve ötesi teknolojilerde öncü olmak ve teknoloji alanında katma değeri yüksek girişimleri desteklemek için ekosistemimizi güçlendirmeye kararlıyız” dedi.

Haberin Devamı

Toplam abone sayısı 52.2 milyona ulaşan şirketin sabit genişbant abone sayısını 14.5 milyonu, fiber abone sayısı ise 10.3 milyonu aştı. Sabit genişbant tabanındaki fiber abonelerin payı ise geçen yılın ilk çeyreğine göre yüzde 53.8’den yüzde 71.2’ye yükseldi. 2022’nin ilk çeyreğinde fiber ağ uzunluğunu 372 bin kilometreye yükselten şirketin fiber hane kapsaması da 30.6 milyona ulaştı.

4.9 milyar TL temettü

Türk Telekom CEO’su Ümit Önal, yılın ilk çeyreğinde Türkiye Varlık Fonu’nun (TVF) Türk Telekom’un çoğunluk hissedarı olduğunu hatırlatarak, “Önümüzdeki dönemde de şirketimizin operasyonel ve finansal performansını destekleyen çalışmalara imza atacağız. Küresel standartlarda sürdürülebilir büyümemize katkı sağlayarak yatırım profilimizi geliştirecek ve fırsatlara odaklanmaya kararlılıkla devam edeceğiz. Sağlam temelimiz, yeni koşullara çevik şekilde adapte olma yeteneğimiz ve teknolojik ilerlemeye yönelik tutkumuz; müşterilerimize, toplumumuza ve tüm paydaşlarımıza, stratejilerimizi etkin ve başarılı bir şekilde uygulamamızı sağlıyor” dedi.

Haberin Devamı

Önal ayrıca, hissedarlarına değer yaratma taahhütleri doğrultusunda, genel kurulda 28 Nisan tarihinden itibaren hisse sahiplerine 4.95 milyar TL nakit temettü ödenmesine karar verildiğini vurguladı.

2022’ye iyi başlangıç

Pandemiyle birlikte dijitalleşme, hız ve veri ihtiyacının kalıcı şekilde değişmesinin müşterilerine en iyi fiyat ve paket yükseltme (upsell) bileşimini sunma fırsatı verdiğini kaydeden Önal, “Beklentilerimizi karşılayan sonuçlarla 2022’ye iyi bir başlangıç yaptık. Hem faaliyet performansı hem de net kâr; hızla adapte ettiğimiz tedbirlerimiz ve gelir, maliyet ve kur riski yönetimine ilişkin doğru zamanlı aksiyonlarımız sayesinde, ilk çeyrek bütçemize kıyasla daha güçlü oldu. Kuvvetli yönlerimiz, bilgi birikimimiz ve etkili insan kaynağımızla, krizlerde ortaya çıkan fırsatlara odaklanmaya devam edeceğiz. Türkiye’nin dijitalleşmesine liderlik etmek, 5G ve ötesi teknolojilerde öncü olmak ve teknoloji alanında katma değeri yüksek girişimleri desteklemek için ekosistemimizi güçlendirmeye kararlıyız” diye konuştu.