Ekonomi Türk girişimciler Avrupa yolunda...

Türk girişimciler Avrupa yolunda...

09.05.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Elektronik perakendecisi MediaMarkt, Türkiye’de başlattığı “MediaMarkt Startup Challenge” projesiyle, perakendenin geleceğini son teknoloji ile şekillendirecek girişimcileri belirlediğini duyurdu.

Türk girişimciler Avrupa yolunda...

Şirket, perakende sektöründe fark yaratacak, inovatif fikir ve uygulamaları hayata geçirmek üzere Türkiye’deki girişimcilerle bir araya geldi.

Haberin Devamı

Girişim potansiyeli

Etkinlik kapsamında jürinin seçimiyle perakendeye yön verecek ilk 3 girişim belirlendi. Türkiye’nin girişim ekosistemine çok önemli bir potansiyel olduğuna dikkat çeken MediaMarkt Türkiye İcra Kurulu Başkanı Yenal Gökyıldırım, “Perakende sektöründe yeniliklerin öncüsü olan bir şirket olarak, ilk kez yerel bir programla girişim ekosistemiyle bir araya geliyor. Türkiye’deki bu potansiyeli ortaya çıkarmak için sektördeki tecrübemizi girişimcilerle paylaşarak, çözümlerini geliştirmelerini, daha iyi yatırım fırsatları yakalamalarını ve uluslararası platformlarda kendilerini göstermeleri için gereken desteği veriyoruz” dedi. Tekzen ve Retailtech Hub tarafından desteklenen proje kapsamında ilk 3 girişim BuyBuddy, Identify ve Pacer oldu.

Haberin Devamı

Birinci seçilen girişim, girişimcilik yarışması Retailtech Hub Programı’nın Haziran 2018’de Münih’te düzenlenecek final sunumlarına katılacak.