Ekonomi Türkiye fiberde Avrupa ikincisi

Türkiye fiberde Avrupa ikincisi

22.03.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Fiber ağ uzunluğunu 2023 yıl sonu itibarıyla 437 bin km’ye ulaştıran Türk Telekom Türkiye’yi eve kadar fiber erişim sayısında Avrupa’da ikinci sıraya taşıdı.

Türkiye fiberde Avrupa ikincisi

Fiber altyapı çalışmalarını aralıksız sürdürerek fiber ağ uzunluğunu 2023 yıl sonu itibarıyla 437 bin kilometreye ulaştıran Türk Telekom’un yoğun faaliyetleriyle Türkiye, eve kadar fiber erişim sayısında Avrupa’da ikinci sıraya yükseldi. 

Haberin Devamı

Almanya’nın başkenti Berlin’de düzenlenen ve fiber internet alanındaki en önemli organizasyonlardan FTTH Council Europe’un sunduğu FTTH/B Market Panorama in Europe raporuna göre Türkiye; eve kadar fiberde 18 milyon hane erişimi ile Fransa’nın ardından, diğer Avrupa ülkelerinin önünde yer aldı.

Türk Telekom CEO’su Ümit Önal, “Türkiye’nin dijital dönüşümüne öncülük ederken, sadece merkeze değil herkese hizmet anlayışıyla, ülkemizin her köşesindeki kullanıcıları yüksek hızda internetle buluşturmak için yatırımlarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Yeni nesil teknolojilerin ve 5G’nin olmazsa olmazı fiber altyapı için de gece gündüz çalışarak 81 ilimizin her noktasına fiber taşıyoruz. Türkiye’de 5G ve yeni nesil teknolojilerin verimli çalışmasına olanak sağlayacak fiber altyapı sürecini başarılı bir strateji ile emin adımlarla yürütüyoruz” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Lokomotif rol

Türkiye’nin dijital dönüşüm yolculuğunda lokomotif rol üstlendiklerini vurgulayan Önal şöyle devam etti:

“Kurulun bir önceki raporunda üçüncü sırada yer alıyorduk. Bu kısa sürede ikinci sıraya yükselmemiz fiber altyapı konusunda ne kadar kararlı ve istikrarlı çalıştığımızın bir göstergesi.”

Fransa 26.3 milyon haneye fiber hizmeti sunuyor. 18 milyon haneye internet sağlayan Türkiye’yi 17.1 milyonla İngiltere, 16.9 milyonla İspanya, 16.5 milyonla Almanya ve 15.5 milyonla İtalya takip ediyor.