Ekonomi Türkiye ve S. Arabistan için turizm, inşaat ve savunmada işbirliği fırsatı

Türkiye ve S. Arabistan için turizm, inşaat ve savunmada işbirliği fırsatı

17.02.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ‘Türkiye - Suudi Arabistan Yatırım ve İş Forumu’nda yaptığı konuşmada, turizm, inşaat ve savunma sanayiinde iş birliği fırsatları olduğunu söyledi.

Türkiye ve S. Arabistan için turizm, inşaat ve savunmada işbirliği fırsatı

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi ve Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) organizasyonuyla İstanbul’da gerçekleşen forum 2 ülkeden 1000’den fazla kişiyi bir araya getirdi. 

Haberin Devamı

Bakan Mehmet Şimşek’in yanı sıra Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Suudi Arabistan Yatırım Bakanı Khalid A. Al Falih, Suudi Arabistan Turizm Bakanı Ahmed Al Khateeb, Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Burak Dağlıoğlu ve DEİK Başkanı Nail Olpak’ın da katıldığı forumda Suudi Kalkınma Fonu ile Hazine ve Maliye Bakanlığı arasında yapılan resmi iş anlaşması (G2G) ile birlikte 6 iş birliği anlaşması (G2B) ve 21 iş anlaşması (MoU) imzalandı. Bakan Şimşek konuşmasında şunları dile getirdi: 

“Özellikle turizm Türkiye’de çok büyük bir başarı hikayesi. Türkiye şu an gelen turist sayısında dünya dördüncüsü. Bu alanda çok büyük deneyimimiz ve kaynaklarımız var. Suudi Arabistan’a yardımcı olabiliriz. Bir başka alan inşaat sektörü. İnşaatta Türkiye küresel oyunculardan. Suudi Arabistan savunma sanayisini yerelleştirmeyi amaçlıyor. Biz, birlikte tasarlamak, geliştirmek, birlikte üretim ve küresel ihracat projelerine açığız. Suudi Arabistan’da sürdürülebilir büyüme için 2030 vizyonu doğrultusunda yeni bir yola çıkıldı. Ülkelerimiz arasında bir STA imzalanırsa ticari bağlarımızı güçlendirmek için bu önemli bir fırsat olacaktır. Böylece turizm, inşaat ve savunma - havacılık gibi alanlarda daha ciddi ortaklıklara imza atabiliriz.”